Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ANO komisāre: Pandēmija var radīt "cilvēktiesību katastrofu"

Valstīm bez pienācīgās cieņas izturoties pret likuma varu, šos soļus aizbildinot ar cīņu pret koronavīrusa pandēmiju, var rasties"cilvēktiesību katastrofas" risks, pirmdien brīdināja ANO augstā cilvēktiesību komisāre Mičela Bačeleta.

Nav pieļaujams, ka, "slēpjoties aiz ārkārtas pasākumiem", tiek pārkāptas pamattiesības, norādīja komisāre.

"Ārkārtas pilnvarām nevajadzētu kļūt par ieroci, ko valdības var izmantot, lai apslāpētu neapmierinātības izpausmes, kontrolētu iedzīvotājus un pat paildzinātu atrašanos pie varas," paziņojumā brīdināja Bačeleta.

"Tās būtu jāizmanto, lai efektīvi tiktu galā ar pandēmiju. Nekam vairāk, nekam mazāk."

Valstis var ierobežot dažas tiesības, lai aizsargātu sabiedrības veselību, tomēr ierobežojumiem jābūt nepieciešamiem, proporcionāliem un nediskriminējošiem, turklāt ierobežotiem laika ziņā, skaidroja komisāre.

"Ir ziņojumi no dažādiem reģioniem, ka policija un citi drošības spēki pielietojuši pārmērīgu un dažkārt letālu spēku, lai panāktu, ka cilvēki pakļaujas stingrās izolācijas un komandantstundas prasībām," norādīja Bačeleta.

"Šādi pārkāpumi bieži vien tiek vērsti pret cilvēkiem no trūcīgākajiem un viegli ievainojamajiem sabiedrības sektoriem."

"Šaušana, apcietināšana, cietsirdīga izturēšanās pret cilvēkiem komandantstundas pārkāpumu dēļ, jo viņi izmisumā meklē pārtiku, pavisam noteikti ir nepieņemama un pretlikumīga reakcija," uzsvēra ANO komisāre.

Top komentāri

VVZ
V
ANO ir kantoris, kas ar steigu jāizformē- ANO struktūrvienība PVO kroņavīrusa krīzē izgāzās ar savu "apskauj ķīnieti" Itālijā, un ir jāatceras, ka ANO tieši atbalsta nelegālo imigrāciju, kas savukārt pamatīgi apdraud Eiropu. ANO ir kļuvis par parazītkantori. ANO nav sasniegusi savus sākotnējos mērķus.
Alans Karlsons
A
Cilvēktiesību katastrofa ir radusies un pastāv jau noa laikiem, kopš mazākums, būdams pie varas un amatos bīdot šoferu dēlus, radus un draugus, uzspiež savu gribu vairākumam.
hmm
h
Vārda "cilvēktiesības" izmantošana dažādām nelietībām (kā imigrācijas veicināšanai un dažādu debilismu attaisnošanai) noved pie tā, ka vārds sāk izraisīt cilvēkos riebumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits