Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ANO: Pandēmijas dēļ nākamgad palīdzība būs nepieciešama 235 miljoniem cilvēkiem

Koronavīrusa pandēmijas dēļ nākamajā gadā humānā palīdzība būs nepieciešama rekordlielam cilvēku skaitam - 235 miljoniem, kas ir par 40% vairāk nekā šogad, teikts otrdien publicētajās ANO prognozēs.

"Bagātā pasaule tagad var redzēt gaismu tuneļa galā. Tā tas nav nabadzīgākajās valstīs," paziņoja ANO ārkārtas palīdzības koordinators Marks Loukoks. "Covid-19 krīze ir iedzinusi miljoniem cilvēku nabadzībā un krasi palielinājusi humānās vajadzības."

Pandēmija radījusi papildu grūtības līdzās dabas katastrofām, konfliktiem un klimata pārmaiņām un pieaug ārkārtīga nabadzība un bada risks, paziņoja Loukoka vadītais ANO Humāno jautājumu koordinācijas birojs (OCHA).

OCHA lūdz donorvalstīm 35 miljardus dolāru, lai nākamajā gadā nodrošinātu pārtiku, patvērumu un medicīnisko aprūpi 160 miljoniem cilvēku 56 valstīs. Citas organizācijas, tādas kā Sarkanais Krusts, palīdzēs pārējiem no 235 miljoniem cilvēku.

2020.gadam OCHA lūdza teju 39 miljardus dolāru, taču līdz novembra beigām tai bija apsolīts piešķirt mazāk nekā pusi summas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits