Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Aptauja: Romnija mormonisms nebūs šķērslis vēlēšanu cīņās ar Obamu

Jautājumā par republikāņu prezidenta amata kandidāta Mita Romnija piederību mormoņiem republikāņu vēlētāju domas dalās, tomēr ne pietiekami, lai kaitētu viņam vēlēšanu cīņā ar pašreizējo ASV prezidentu Baraku Obamu.

Bijušā Masačūsetsas gubernatora noturīgie panākumu vēlētāju aptaujās un veiksme līdzekļu vākšanā devusi pamatu cerībām, ka tieši viņš kļūs par Republikāņu partijas prezidenta amata kandidātu, tomēr viņa reliģiskā piederība pēc daudzu politisko analītiķu domām varētu apdraudēt viņa ambīcijas.

Pew Research Center veiktās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka 53% balto evaņģēlisko kristiešu mormonismu neuzskata par kristīgu ticību, un 15% aptaujāto atzina, ka mormonisma dēļ viņu atbalsts Romnijam visticamāk mazināsies.

Tomēr, salīdzinot ar Obamu, šie paši vēlētāji pārliecinoši noslējās Romnija pusē. 91% aptaujāto apgalvoja, ka atbalstīs viņu un 79% solīja viņam spēcīgāku atbalstu nekā Obamam.

Visu aptaujāto republikāņu vidū šādās domās bija attiecīgi 87% un 71% respondentu, kas liecina, ka tie paši republikāņi, kas ir tik kritiski noskaņoti pret Romnija ticību, galu galā būs viņa stingrākie atbalstītāji.

Romnijs nav vienīgais republikāņu kandidāts, kurš pieder mormoņiem. Šai ticībai pievērsies arī 51 gadu vecais bijušais ASV vēstnieks Ķīnā Džons Hantsmens.

Vēlētāju aptauja tika veikta laika posmā no 9. līdz 14.novembrim, aptaujājot 2001 pieaugušo, tostarp 1576 reģistrētos vēlētājus.

Visu aptaujāto republikāņu vai republikāņu atbalstītāju vidū aptaujas pieļaujamā kļūdas robeža ir 5,5 procentpunkti, bet balto evaņģēlisko kristiešu vidū - 6,5 procentpunkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits