Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Armija kontrolējot situāciju Taizemes galvaspilsētā

Taizemes premjerministrs Aphisits Večačiva pirmdien paziņoja, ka armija kontrolē situāciju valsts galvaspilsētā Bangkokā pēc tam, kad tur norisinājās sadursmes starp karavīriem un protestētājiem, kuri pieprasa valdības vadītāja atkāpšanos. "Mēs cenšamies ieviest kārtību," paziņoja Taizemes premjers. "Ja cilvēki vēlas protestēt miermīlīgi, tad viņi to var darīt. Bet viņi nevar graut. Viņi nevar musināt cilvēkus pārkāpt likumu. Viņi nevar iebiedēt un izmantot vardarbību pret citiem cilvēkiem," viņu citē BBC.

Aptuveni 200 karavīru un 200 policijas specvienības darbinieku virzījās uz valdības ēku, pie kuras 4000 cilvēku trīs nedēļas protestē pret valdību. Lai kavētu karavīrus, protestētāji aizdedzinājuši autobusus, kas bloķēja valdības ēkai apkārt esošās ielas. Septiņi satiksmes autobusi aizdedzināti pie ANO mītnes. Aizdedzināta arī Izglītības ministrijas ēka.

Aculiecinieki stāsta, ka karavīri protestētāju virzienā raidījuši šāvienus un asaru gāzi. Taizemes armijas virspavēlniecība noraidījusi, ka karavīri protestētāju virzienā šāvuši ar kaujas munīciju. Noliegta arī informācija par sadursmju laikā bojāgājušajiem. Varas iestādes ziņo, ka sadursmēs ievainoti vismaz 70 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits