Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ārzemēs par Satversmes grozījumiem parakstījušies 53 vēlētāji

Līdz šodienai par apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK rosinātajiem Satversmes grozījumiem noteikt, ka "valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību valsts valodā", ārzemēs parakstījušies 53 vēlētāji, nformēja Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Visvairāk parakstu - 11 - par Satversmes grozījumiem savākts Pērtā, Austrālijā, desmit vēlētāji parakstījušies Dublinā, Īrijā, seši - Otavā, Kanādā, un Brisbenā, Austrālijā, pieci - Sidnejā, Austrālijā, trīs - Berlīnē, Vācijā, un Hāgā, Nīderlandē, divi - Briselē, Beļģijā, Londonā, Lielbritānijā, Viļņā, Lietuvā, Oslo, Norvēģijā, un viens - Stokholmā, Zviedrijā.

32 parakstu vākšanas vietās nav iegriezies neviens vēlētājs. Pagaidām nav saņemtas ziņas par Ķīnas galvaspilsētā Pekinā savākto parakstu skaitu, bet, kā atzīmēja CVK pārstāve K.Bērziņa, Ķīnā dzīvojošo Latvijas pilsoņu skaits ir neliels un parakstu vākšanas rezultātus maz ietekmēs.

Lai Satversmes grozījumu projektu varētu iesniegt izskatīšanai parlamentā, parakstu vākšanā jāpiedalās ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējo Saeimas vēlēšanu balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 153 232 vēlētājiem.

Parakstīties par Satversmes grozījumu ierosināšanu varēs 622 parakstu vākšanas vietās Latvijā un 45 parakstu vākšanas vietās ārzemēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits