Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV un Austrālijas policijas kopīgā operācijā 18 valstīs aizturēti simtiem cilvēku

ASV un Austrālijas drošības iestāžu kopīgā operācijā, kas vērsta pret organizēto noziedzību, aizturēti simtiem cilvēku 18 valstīs, otrdien paziņojusi Austrālijas policija.

Eiropas Savienības (ES) policijas aģentūra Europol paziņoja, ka globālās operācijas ietvaros aizturēti pavisam 800 cilvēku.

Savukārt ASV Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) paziņoja, ka, pateicoties šai operācijai, izdevies novērst vairāk nekā 100 draudus dzīvībai.

Austrālijas policija atklāka, ka drošības dienesti izmantojuši ziņapmaiņas aplikāciju ANOM, ko izmantoja noziedznieki, un ieguvuši simtiem šifrētu ziņojumu.

Europol un FIB norādīja, ka pēdējo 18 mēnešu laikā tiesībsargājošās iestādes slepus apgādājušas noziedznieku grupējumus ar šifrētiem mobilajiem telefoniem, kas ļāva izsekot viņu sarakstei.

FIB ziņoja, ka izplatījis vairāk nekā 300 šādu telefonu vairāk nekā 100 valstīs.

"Šī informācija pagājušajā nedēļā noveda pie simtiem tiesībsargājošo iestāžu operāciju globālā mērogā no Jaunzēlandes līdz Austrālijai, Eiropai un ASV," paziņoja Europol pārstāvis.

"Vairāk nekā 800 aizturēšanas, vairāk nekā 700 vietas pārmeklētas, vairāk nekā astoņas tonnas kokaīna" konfiscētas, atklāja Europol.

Aizdomās turamie, kas iesaistīti globālā narkotiku tirdzniecībā, aizturēti Austrālijā, Āzijā, Dienvidamerikā un Tuvajos Austrumos.

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons paziņojis, ka šīs operācija ir smags trieciens organizētajai noziedzībai ne tikai Austrālijā, bet visā pasaulē.

Austrālijas policija atklāja, ka tā aizturējusi 224 cilvēkus, tostarp aizliegto motociklistu klubu locekļus, bet Jaunzēlande ziņo par 35 cilvēku aizturēšanu.

Austrālijas policija un FIB operāciju sāka 2018.gadā, piekļūstot ANOM. Kad šī aplikācija sāka izplatīties Austrālijas noziedzības pasaulē, policija varēja izsekot sarakstēm.

"Viss, par ko viņi runā, ir narkotikas, vardarbība, savstarpēji uzbrukumi, nevainīgi cilvēki, kas tiks nogalināti," atzinis Austrālijas Federālās policijas komisārs Rīss Keršavs.

Varasiestādes atklāja, ka, pateicoties piekļuvei ANOM, izdevies novērst vairākus uzbrukumus.

Austrālijas policija pirmdien konfiscēja 104 šaujamieročus un gandrīz 45 miljonus Austrālijas dolāru (28,7 miljonus eiro) skaidrā naudā.

papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits