Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Austrālijā asi pretojas Covid-19 ierobežojumiem

Austrālijā, Viktorijas štatā, premjerministrs Deniels Endrūss paziņojis, ka valsts otrajā apdzīvotākajā štatā tiks izvietots 500 karavīru, lai rūpīgāk uzraudzītu, kā cilvēki ievēro Covid-19 noteiktos izolēšanās rīkojumus. Viņš arī piedraudējis, ka ikvienam, kurš tiks pieķerts izolēšanās ierobežojumu pārkāpšanā, būs jāmaksā piecu tūkstošu Austrālijas dolāru (trīs tūkstoši eiro) sods, vēsta Deutsche Welle. Vienīgais izņēmums būs nepieciešamība saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Melburna pašlaik piedzīvo otro inficēšanās ar jauno koronavīrusu uzplūdu. Vairāk nekā puse no Austrālijā reģistrētajiem 18 300 inficēšanās gadījumiem konstatēti pēdējā mēneša laikā Viktorijas štatā. Valstī dzīvību zaudējuši 226 inficētie.

Melburnā izdots rīkojums nēsāt sejas maskas un pastiprināti izolēšanās nosacījumi.

Varasiestādes Viktorijas štata galvaspilsētā Melburnā brīdinājušas, ka pēdējās dienās bīstami pieaudzis to cilvēku skaits, kuri pretojas Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem, un arvien biežāk tas notiek vardarbīgi. Policijas vadītājs Šeins Petons paziņojis, ka aizturēta kāda ierobežojumu pārkāpēja, kas policistes galvu dusmās trieca pret zemi. Policija esot konstatējusi, ka aktivizējusies cilvēku grupa, kas sevi dēvē par "suverēnajiem pilsoņiem". Šīs kustības, kurai ir saknes ASV, sekotāji skaļi pauž neuzticēšanos valdības leģitimitātei un apgalvo, ka varasiestāžu izdotie rīkojumi pārkāpj viņu tiesības. Policistiem nākoties pārciest ne tikai fiziskus uzbrukumus, bet arī mēģinājumus iekost pārbaužu punktos un atteikšanos sniegt informāciju. 

Endrūss pavēstījis, ka lielākā daļa iedzīvotāju ievēro noteikumus, taču ir mazākums, kas apzināti, nevis kļūdas pēc, bet tiešām apzināti pārkāpj noteikumus un tā apdraud citu cilvēku dzīvību, ziņo BBC.

Policija, izlases veidā pārbaudot, kā trīs tūkstoši inficēto cilvēku ievēro pašizolācijas noteikumus, konstatēja, ka vairāk nekā 800 no viņiem nemaz neatrodas mājās.

Kopš svētdienas Melburnā noteikta komandantstunda no pulksten 20.00 līdz pieciem rītā, kad aizliegta atrašanās ārpus mājokļa bez īpašām atļaujām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits