Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Austrālija var piedāvāt drošu patvērumu Honkongas iedzīvotājiem

Austrālijas valdība apsver iespēju piedāvāt drošu patvērumu Honkongas iedzīvotājiem, kurus apdraud Ķīnas lēmums uzspiest nacionālās drošības likumu šai autonomajai teritorijai, ceturtdien paziņoja Austrālijas premjerministrs Skots Morisons.

Morisons sacīja, ka viņa valdība drīs izskatīs variantus, kā "sniegt līdzīgas iespējas" tām, ko Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons ir piedāvājis Honkongas iedzīvotājiem.

"Kad mēs būsim pieņēmuši galīgu lēmumu (..), tad es par to paziņošu," Morisons sacīja reportieriem. "Bet, ja jūs jautājat, vai mēs esam gatavi (..) sniegt atbalstu, tad atbilde ir: jā."

Lielbritānija piedāvā uzturēšanās tiesības līdz trim miljoniem Honkongas iedzīvotāju, kuri var pretendēt uz Lielbritānijas nacionālajām ārzemju pasēm, kas viņiem ļauj piecus gadus dzīvot un strādāt Lielbritānijā.

"Mēs domājam, ka tas ir svarīgi un ļoti atbilst tam, kas mēs esam kā tauta, un praktiski ļoti atbilst uzskatiem, kurus esam pauduši," teica Morisons.

Austrālija var potenciāli piedāvāt Honkongas iedzīvotājiem pagaidu aizsardzības vīzas, kas ļauj bēgļiem dzīvot valstī uz laiku līdz trim gadiem.

Ķīna ir apgājusi Honkongas Likumdošanas padomi, lai bez sabiedriskas konsultēšanās pieņemtu nacionālās drošības likumu Honkongai.

Austrālijas ārlietu ministre Merisa Peina ir paziņojusi, ka šis likums apdraud Honkongas tiesisko neatkarību un tās tautas tiesības un brīvības.

Ķīnas Ārlietu ministrija aicināja Austrāliju palūkoties uz šo likumu "korektā un objektīvā" gaismā, "izbeigt iejaukšanos Ķīnas iekšējās lietās ar Honkongu kā ieganstu un atturēties no tālākas došanās pa nepareizu ceļu". 

Ir gaidāms, ka droša patvēruma piedāvāšana Honkongas iedzīvotājiem tālāk saspīlēs attiecības starp Austrāliju un tās vissvarīgāko tirdzniecības partneri Ķīnu.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka gudri rīkosies tie Honkongas iedzīvotāji, kas izmantos piedāvājumu iegūt Britu Sadraudzības valstu pilsonību.
Ruudis
R
Boikote kjinu un krieviju,nebaro satanu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits