Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bangladešā saniknots musulmaņu pūlis uzbrucis budistu tempļiem un mājokļiem

Saniknoti par sociālajā tīklā Facebook publiskotu islāmu aizskarošu fotogrāfiju, tūkstošiem musulmaņu Bangladešas dienvidaustrumos uzbrukuši budistu tempļiem un mājokļiem.

Amatpersonas ziņo, ka aptuveni 25 000 musulmaņu lielais pūlis aizdedzinājis vismaz piecus budistu tempļus un desmitiem māju Ramu un tuvējos ciematos. Saniknotie cilvēki uzskata, ka fotogrāfiju, kurā celta neslava Korānam, Facebook ievietojis kāds šajā reģionā dzīvojošs budists.

"Viņi kļuva nevaldāmi un uzbruka budistu mājām, dedzinot un postot viņu tempļus, sākot no pusnakts līdz svētdienas rītam. Postījumi nodarīti vismaz 100 mājām," aģentūrai AFP atklāja apgabala administrators. Situācijas noregulēšanai palīgā saukta armija un robežsargi, un varasiestādes uz laiku aizliegušas publiskas pulcēšanās. Vai nemieros ir arī bojāgājušie vai arestētie, pagaidām nav zināms.

Kāds vietējais policists ziņoja, ka savām acīm redzējis, kā satrakotais pūlis aizdedzina 11 koka tempļus, no kuriem divi bijuši vismaz 300 gadus seni. No tempļiem nolaupītas Budas statujas un citas vērtīgās lietas. Pūlis uzbrucis 15 budistu ciematiem. Izlaupīti arī budistiem piederoši veikali, no notikumu vietas ziņoja kāds žurnālists.

No Bangladešas 153 miljoniem iedzīvotāju budisti veido nepilnu procentu un apdzīvo galvenokārt valsts dienvidu rajonus, kas atrodas netālu no Bangladešas robežas ar Mjanmu. Stapkopienu attiecības šajā reģionā ir saspringtas jau kopš jūnija, kad Rakhainas štatā, Mjanmas rietumos, izcēlās vardarbīgas sadursmes starp budistu sekotājiem un vietējiem musulmaņiem. Bangladešā, kurā 90% iedzīvotāju ir musulmaņu, sadursmes ar budistiem līdz šim piedzīvotas reti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits