Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Beļģijā veikta eitanāzija redzi zaudējošiem 45 gadus veciem dvīņiem

Beļģijā dvīņu brāļi, kuri strauji sākuši zaudēt redzi, spējuši panākt atļauju izdarīt eitanāziju, nebūdami nāvējoši slimi. Divi 45 gadus veci vīrieši no Antverpenes bija kurli kopš dzimšanas un pirms dažiem gadiem viņiem parādījās arī nopietnas redzes problēmas, vēsta New York Daily News.

Kad kļuva skaidrs, ka atjaunot strauji pasliktinošos redzi neizdosies, brāļi vērsās pie mediķiem ar lūgumu palīdzēt viņiem veikt eitanāziju, paziņojot, ka dzīvi bez redzes un dzirdes uzskata par mokpilnu.

Neraugoties uz to, ka brāļiem nav diagnosticēta nekāda nāvējoša slimība, tāpat viņi necieš spēcīgas fiziskas sāpes, ārsti apmierināja vīriešu lūgumu, un 2012. gada 14. decembrī tika veikta eitanāzija. Tas kļuva ar unikālu gadījumu Beļģijas praksē, jo pēc valsts likumiem, lai veiktu eitanāziju, pacientam ir jāatrodas bezcerīgā stāvoklī un jājūt pastāvīgas nepanesamas fiziskas ciešanas, bet redzes vai dzirdes zaudēšana neiekļaujas šajās kategorijās.

Beļģija legalizēja eitanāziju 2002. gada 28. maijā, šajā ziņā kļūstot ar otro valsti pasaulē pēc Nīderlandes, kura brīvprātīgu aiziešanu no dzīves atzina par pieņemamu 1984. gadā. Jāpiebilst, ka trīs gadus pēc likuma pieņemšanas pārdošanā arī nonāca īpaši komplekti, kuru sastāvā ietilpst visi nepieciešami medikamenti eitanāzijas veikšanai mājas apstākļos. Vienīgie, kas tiesīgi iegādāties šādus komplektus gan ir ģimenes ārsti.

Pēc abu brāļu nāves Beļģijas Sociālistiskā partija arī piedāvāja veikt labojumus 2002. gada likumā, atļaujot veikt eitanāziju arī cilvēkiem, kas cieš no Alcheimera slimības un nepilngadīgajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits