Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Beļģijas likumdevēji sāk debates par mazgadīgo eitanāziju

Beļģijas likumdevēji trešdien sākuši debates par to, vai papildināt pirms desmit gadiem pieņemto likumu par eitanāziju, attiecinot to arī uz nepilngadīgajiem.

Patlaban likums attiecas uz 18 gadu vecumu sasniegušajiem, tomēr, kā to parlamenta augšpalātai pastāstīja eksperte, ir skaidrs, ka eitanāzija tiek veikta arī jaunākiem cilvēkiem. "Mēs visi to zinām," sacīja Briseles Karalienes Fabiolas bērnu universitātes slimnīcas reanimācijas nodaļas vadītāja Dominika Biarāna.

Ņemot vērā šo realitāti, "ārstiem ir vajadzīga juridiskā bāze". Savukārt cits eksperts Lēvenes universitātes profesors Kriss van Gēts sacīja, ka ierosinātās izmaiņas rada "milzīgas ētiskas problēmas".

Ierosinājumi likuma izmaiņām, kurās cita starpā ierosināts atļaut veikt eitanāziju arī ar Alcheimera slimību sirgstošajiem, parlamentā tika iesniegti decembrī, tomēr sagaidāms, ka lēmums tiks pieņemts tikai pēc vairākiem mēnešiem.

Beļģijā eitanāzija tika legalizēta 2002.gadā. Pirms tam tas bija noticis tikai Nīderlandē. 2011.gadā Beļģijā eitanāzija veikta 1133 cilvēkiem, vairumā gadījumu tie ir cilvēki, kuriem bijis vēzis pēdējā stadijā. Nāves gadījumi, kad cilvēks no dzīves aizgājis eitanāzijas ceļā, veido 1% no nāves gadījumu kopskaita, liecina oficiālā statistika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits