Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Boeing piedāvā jaunu superlaineri

Amerikāņu aviobūves gigants Boeing pirmdien 10 tūkstošu cilvēku klātbūtnē prezentējis savu jaunāko ražojumu - superlaineri 747-8 Intercontinental, kas radīts, lai konkurētu ar sīvākā sāncenša Airbus ražoto pasaulē lielāko pasažieru lidmašīnu A380. Jaunā lidmašīna vienā komponentā jau ir pārspējusi Airbus brīnumu, jo Boeing 747-8 ir uzskatāma par garāko lidmašīnu pasaulē. Tās vidējā cena ir 317,5 miljoni dolāru (165 miljoni latu).

Svaigākajam leģendārās Boeing 747. sērijas lidmašīnu modelim sēdvietu skaits palielināts par 51 - līdz 467. Airbus A380 lainerī ir 525 sēdvietas. Jaunajam lidaparātam ir jauni spārni, jauna aste, smailāks priekšgals, modernāki dzinēji, jauna pilotu kabīne un jauns salona interjers. Šai lidmašīnai nav tradicionālā zili baltā krāsojuma, jo tā ir krāsota sarkanbalta. Kā vienu no galvenajām šīs lidmašīnas priekšrocībām ražotāji uzsver krietni samazināto degvielas patēriņu, raksta BBC.

Boeing vadība jauno lidaparātu nodēvējusi par kompānijas nākotnes panākumu atslēgu, lai gan pagaidām pieprasījums pēc tām nav liels. Kopā 33 Boeing 747-8 lidmašīnas pasūtījušas aviokompānijas Lufthansa un Korean Air Lines. Pirmais pasūtījums gan nonākšot pie kādas privātpersonas, kuras vārds tiek turēts slepenībā.

Jau pašlaik gaisā lidinās 74 šā modeļa kravas versijas lidmašīnas. Kompānija gan cer, ka pieprasījums pēc 747-8 Intercontinental pasažieru versijas krietni augs pēc tam, kad tā šogad sāks pirmos komerclidojumus.

Boeing arī devuši mājienus, ka divas jaunā modeļa lidmašīnas varētu nomainīt pašreizējās ASV prezidenta lidmašīnas, kas plašāk zināmas kā Air Force One.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits