Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Boeing "sapņu laineris" nonāk tirgū

Trīs gadus vēlāk, nekā paredzēts, pie pircējiem nonākusi ASV aviācijas giganta Boeing ražotā supermodernā pasažieru lidmašīna 787 Dreamliner, kura esot izgatavota no revolucionāri viegla kompozītmateriāla, kas to padara par vienu no ekonomiskākajiem aviolaineriem pasaulē.

Kā pirmā pie Boeing «sapņu lainera» tikusi Japānas aviosabiedrība All Nippon Airways, kas par lidaparātu samaksājusi 200 miljonus dolāru (104 miljoni latu). Līdz šim Boeing esot saņēmusi pasūtījumus par 821 jaunā lidaparāta izgatavošanu. No 2013. gada ik mēnesi paredzēts saražot 10 šādas lidmašīnas, vēsta BBC.

787 Dreamliner pie pircējiem vajadzēja nonākt jau 2008. gadā, tomēr iepriekš nosprausto ražotāja plānu izjauca dažādi starpgadījumi, no kuriem pēdējais notika šī gada janvārī, kad izmēģinājuma lidojuma laikā lidmašīnas salonā izcēlās ugunsgrēks. «Vajadzēja smagi strādāt, lai sagaidītu šo dienu,» Boeing viceprezidents un 787 Dreamliner programmas vadītājs Skots Fenčers sacīja aģentūrai Reuters. Savukārt kompānijas mārketinga vadītājs Rendijs Tinsets piebilda, ka risks pastāv ikviena jauna lidmašīnas modeļa izgatavošanā, tādēļ kavēšanās ar 787 Dreamliner neesot nekas ārkārtējs.

Boeing apgalvo, ka 787 Dreamliner ietaupīs par 20% vairāk degvielas nekā līdzīga izmēra lidmašīnas. Pasažieriem lidojumu komfortablāku padarīšot lielie iluminatori un moderna ventilācijas sistēma, kas nodrošināšot mitrāku un tīrāku gaisu lidmašīnas salonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits