Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Briselē esošie EK darbinieki rīt varēs strādāt no mājām

Briselē esošie Eiropas Komisijas (EK) darbinieki rīt varēs izvēlēties - doties uz darbu vai strādāt no mājām, noskaidroja aģentūra LETA.

EK ēkā, kurā ir paaugstināts drošības līmenis, rīt lielākoties atradīsies tikai tie darbinieki, kuriem paredzēti īpaši nozīmīgi darbi. Savukārt tie darbinieki, kuri izvēlēsies strādāt no mājām, aicināti izturēties ar sapratni par EK informācijas tehnoloģijām, kuras nav paredzētas ilgstošai izmantošanai no "ārpuses".

Kā aģentūrai LETA iepriekš apliecināja vairāki avoti, arī Eiropas Parlamenta (EP) galvenajā ēkā Briselē šodien ir palielināts drošības līmenis, savukārt EK strādājošie šodien tiek aicināti nepamest ēkas.

Saistībā ar Briselē notikušajiem sprādzieniem EP ēkā drošības līmenis paaugstināts uz "oranžo" brīdinājumu. Tāpat EP redzami apsargi ar ieročiem rokās, savukārt darbiniekiem papildus nepieciešams uzrādīt personu apliecinošus dokumentus.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais EP iekšējais paziņojums, darbiniekiem un viesiem būs nepieciešams iziet pastiprinātu drošības kontroli, tostarp tiks pārbaudītas somas un līdzi ņemtie priekšmeti. Tiks slēgtas visu ēku ieejas, izņemot ASP Simone Veil ieeju. Paredzētas arī sistemātiskas drošības pārbaudes, un tiks slēgts apmeklētāju centrs Parlamentarium. Sistemātiski tiks pārbaudītas arī visas automašīnas, kuras iebrauks EP automašīnu stāvvietās.

Attiecībā uz EK, kā noskaidroja aģentūrai LETA, tās darbiniekiem iepriekš izplatīts paziņojums nepamest ēku. Ja kāds no darbiniekiem vēl nav devies uz darbu, tiem ieteikts palikt mājās. Savukārt tie EK darbinieki, kuri pametuši EK ēku un ir netālu no tās, aicināti atgriezties, lai uzturētos drošībā, apsargātā teritorijā.

Tiks liegta ieeja EK ēkās bez ieejas apliecībām un tiks veiktas pastiprinātas drošības pārbaudes. EK viesiem tiks liegti apmeklējumi, savukārt visas ieplānotās tikšanās tiks atceltas. Tāpat tiek slēgtas EK autostāvvietas, izņemot transportam, kas paredzēts apkalpei.

Top komentāri

Sveiciens darbarūķiem!
S
Ka tik nepārstrādājas... Līdzšinējā darba augļi redzami.
6 tk latvijiešu "strādā"
6
Šitā pļorza izmaksā lv ap 250 miljonu gadā. Plus konsolidovskis pusmiljonu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits