Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Britu arheologi: Anglijā atrastās mirstīgās atliekas pieder Ričardam III

Zem Lesteras autostāvvietas atrastās mirstīgās atliekas pieder Anglijas karalim Ričardam III, pirmdien apstiprināja britu arheologi.

Lesteras universitātes zinātnieki sacīja, ka no 500 gadus vecajiem kauliem iegūtais DNS paraugs esot sakritis ar Ričarda III pēcteci 17.paaudzē. "Lesteras universitātes zinātniski secinājusi, ka 2012.gada septembrī Grejfraiersā izrakstās mirstīgās atliekas patiešām pieder Ričardam III, Anglijas karalim," preses konferencē teica vadošais arheologs Ričards Baklijs. Viņš arī piebilda, ka karaļa pīšļi, kā tas arheoloģijā pieņemts, tiks pārbedīti Lesteras katedrālē - tuvākajā apbedīšanas vietā.

Ričards III krita kaujā 1485.gadā, un viņa līķis tika izrādīts ielās pirms apglabāšanas neiezīmētā kapavietā Grejfraiersā, Lesteras franciskāņu klosterī. Kaulos tika atrastas desmit ievainojumu pēdas, no kurām astoņas bija galvaskausā.

Pēc Ričarda III nāves Anglijas karaļa tronis nonāca Henrija VII un Tjudoru dinastijas rokās, kas Viljama Šekspīra un citu dramaturgu palīdzību attēloja iepriekšējo valdnieku kā nežēlīgu kupraini, kurš centās saglabāt savu varu ar jebkādiem līdzekļiem. Taču vēsturnieki cer, ka atklājums palīdzēs kliedēt mītus par Ričardu III, kurš divu gadu valdīšanas laikā ieviesa vairākus jauninājumus Anglijas tiesu sistēmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits