Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Britu leiboristu līderis Korbins atbalsta valsts palikšanu ES

Lielbritānijā opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins pirms jūnijā gaidāmā referenduma izteicis atbalstu valsts palikšanai Eiropas Savienībā (ES).

Korbins, kurš 1975.gadā notikušajā referendumā balsoja pret valsts dalību Eiropas Ekonomikas kopienā, norādīja, ka ir mainījis savas domas par Eiropu un tā šobrīd piedāvā strādnieku, patērētāju un vides aizsardzību.

"Balsojums par palikšanu ir labākajās šīs valsts iedzīvotāju interesēs," sacīja 66 gadus vecais sociālists, piebilstot, ka tomēr ir "ļoti kritiski" noskaņots pret ES "trūkumiem".

"Es iestājos par palikšanu un reformām," viņš paziņoja.

"Britānija būs spēcīgāka, ja mēs sadarbosimies ar saviem kaimiņiem. (..) Eiropai ir vajadzīgas pārmaiņas, bet šīs pārmaiņas var tikt panāktas, tikai strādājot ar mūsu sabiedrotajiem Eiropas Savienībā," uzsvēra Korbins.

"Leiboristu partija un arodbiedrības ir nākušas pie slēdziena, ka tās vēlas iestāties par taisnīgu Eiropu," kreisais politiķis pauda, atbildot uz jautājumu, kāpēc viņš ir pārdomājis.

Korbins jau iepriekš ir teicis, ka leiboristi atbalsta balsošanu par valsts palikšanu blokā, tomēr partijas kampaņa tikusi kritizētā kā "vienaldzīga".

Daži eksperti pauduši viedokli, ka leiboristu līderis atturas no spēcīgas pozīcijas paušanas, jo debates par gaidāmo referendumu ir negatīvi ietekmējušas Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona vadīto Konservatīvo partiju, kas attieksmē pret ES ir sašķelta.

Lielbritānijā 23.jūnijā tiks rīkots referendums par to, vai palikt ES, kurā pašlaik ir 28 dalībvalstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits