Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Britu vicepremjers noraida ierosinājumus pārskatīt attiecības ar ES

Lielbritānijas vicepremjers liberāldemokrātu līderis Niks Klegs trešdien noraidīja no koalīcijas partneru konservatīvo partijas biedru puses izskanējušos aicinājumus izmantot krīzi eirozonā, lai pārskatītu Londonas saites ar Eiropas Savienību (ES).

Lielbritānijai ir jākoncentrējas uz to, lai palīdzētu eirozonai sekmēt izaugsmi visā kontinentā, sacīja vicepremjers.

Šādi izsakoties, viņš reaģēja uz eiroskeptisko toriju deputātu grupas izveidošanu, kuras mērķis ir izpētīt iespējas, kā Londona var atgūt atpakaļ Briselei deleģētās pilnvaras. Līdz ar grupas izveidošanu aktualizējies risks, ka no jauna var atsākties debates par jautājumu, kas partijā jau iepriekš radījis šķelšanos.

"Šodien, kad cilvēki atklāti runā par iespējamo Grieķijas defoltu, galvenais jautājums nav par to, kā mēs varētu pārskatīt Apvienotās Karalistes vietu ES līgumā, kas nav pat vēl materializējies," runā Londonas Ekonomikas skolā sacīja Klegs.

"Vienīgais vissvarīgākais jautājums, steidzamais jautājums ir - kādu lomu mēs varam uzņemties, lai palīdzētu eirozonai izvairīties no vēl lielāka sajukuma, radot stabilitāti, kas ir vajadzīga eirozonas pārticībai un darba vietām, protams, arī Apvienotajai Karalistei," uzsvēra vicepremjers.

Vēl pagājušajā nedēļā toriju ārlietu ministrs Viljams Heigs sacīja, ka gribētu, lai vara no Briseles atgrieztos Londonā, vienlaikus atzīstot, ka šī ideja tikusi upurēta par labu koalīcijai ar proeiropeiskajiem liberāldemokrātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits