Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Costa Concordia avārijas upuru skaits pieaug līdz sešiem cilvēkiem

Kruīzu kuģa Costa Concordia avārijas vietā strādājošie glābēji atraduši vēl viena bojā gājuša vīrieša mirstīgās atliekas, vēsta aģentūra ANSA. Tādējādi kuģa bojāejas upuru skaits pieaudzis līdz sešiem cilvēkiem.

Bojā gājušā pasažiera ķermenis tika atrasts neapplūdušā telpā vienā no lainera apakšējiem klājiem. Tiek ziņots, ka virs viņa apģērba bijusi uzvilkta glābšanas veste, un vīrietis, pēc visa spriežot, nav paspējis atstāt kuģi. Par to, vai identificēta viņa personība, netiek ziņots. Pārējo piecu bojā gājušo cilvēku personības ir noskaidrotas.

Kruīzu laineris Costa Conkordia, uz kura atradās vairāk nekā 4200 cilvēku, nogrima pie Itālijai piederošās Džilo salas krastiem naktī no 13. uz 14. janvāri. Vairākumu pasažieru un apkalpes locekļu izdevās glābt. Pēc pēdējām ziņām, par pazudušiem bez vēsts joprojām tiek uzskatīti 16 cilvēki, savukārt 40 līdz 60 cilvēki guvuši dažādas smaguma pakāpes ievainojumus.

Avārijas cēlonis pagaidām nav skaidrs. Kuģa kapteinis Frančesko Sketino (Francesco Schettino) apgalvo, ka Costa Conkordia uzgrūdusies klintīm, kas nav iezīmētas kartēs. Savukārt rēderejas Costa Crociere pārstāvji paziņoja, ka no kursa laineris nav novirzījies.

Tikmēr plašsaziņas līdzekļi 15. janvārī, atsaucoties uz rēdereju ziņoja, ka pie avārijas un cilvēku upuriem novedušas kuģa kapteiņa kļūdainās darbības. Piemēram, Costa Crociere paziņoja, ka Costa Conkordia braucis pārāk tuvu krastam. Bez tam kapteinis pārkāpis ārkārtas situācijām paredzētos noteikumus.

Agrāk kļuva zināms, ka pēc ierašanās krastā Frančesko Sketino tika apcietināts sakarā ar aizdomām par slepkavību bez iepriekšējā nodoma. Bez tam kapteini vaino, ka viņš pametis grimstošo kuģi pirms beigusies pasažieru evakuācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits