Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 melnie rekordi un varas haotiskā reakcija vairo bažas Brazīlijā

Dienvidamerikas valsts Brazīlija šonedēļ nostiprinājusi jaunā koronavīrusa karstā punkta statusu pēc tam, kad tur konstatēts rekordliels inficēto un mirušo skaits. Savukārt haotiskā un vāji koordinētā varasiestāžu reakcija uz Covid-19 izplatību rada bažas, ka sliktākais šajā valstī vēl ir tikai priekšā, raksta Bloomberg.com. Žurnāls Forbes prognozē, ka, ja līdzšinējās tendences saglabāsies, Brazīlija, kas pašlaik atrodas apstiprināto inficēto skaita ziņā trešajā vietā pēc ASV un Krievijas, 7–10 dienu laikā var Krieviju apsteigt.

Brazīlijas labējais prezidents Žairs Bolsonaru ne tikai skeptiski izturējies pret jebkādiem pasākumiem koronavīrusa izplatīšanās ierobežošanai, bet arī pretojies tiem, piedaloties protestos pret reģionālo valdību noteiktajiem ierobežojumiem. 

Otrdien Brazīlija paziņoja, ka iepriekšējās diennakts laikā konstatēts augstākais ar Covid-19 mirušo skaits – 1179, kopējais upuru skaits sasniedzis gandrīz 18 tūkstošu. Inficēšanās diennakts laikā apstiprināta vēl 17 408 cilvēkiem, kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 271 885. Turklāt eksperti prognozē, ka valsts sasniegs inficēšanās virsotni tikai jūnijā, ziņo BBC. Taču patiesie skaitļi var būt daudz dramatiskāki, jo Brazīlija veic vīrusa testus mazāk nekā 3500 cilvēkiem no miljona.

Bolsonaru valdību pēc nesaskaņām ar viņu jau pametuši divi veselības ministri. Pašlaik par veselības ministra amata pienākumu izpildītāju prezidents ir iecēlis armijas ģenerāli Eduardu Pazuelu un paziņojis, ka Pazuelu parakstīs rīkojumu, kas paredz pretmalārijas medikamenta hlorohīna došanu arī tādiem pacientiem, kuru veselības stāvoklis nav kritisks. Bolsonaru arī atzinis, ka mājās glabā kastīti hlorohīna gadījumam, ja to vajadzēs lietot viņa 93 gadus vecajai mātei. Cits antimalārijas preparāta lietošanas propagandētājs – ASV prezidents Donalds Tramps, kurš šonedēļ atzina, ka lieto hidroksihlorohīnu profilaksei pret Covid-19, – otrdien paziņoja, ka Brazīlijā ir problēmas un ka viņš negrib, lai cilvēki no turienes ierastos ASV un inficētu amerikāņus. Tāpēc pašlaik tiekot apsvērts aizliegums ieceļot no Brazīlijas.

Nesaskaņas starp valdību un valsts reģionu vadītājiem ir novedušas pie tā, ka slimnīcās nogādāti tikai 800 no 15 tūkstošiem federālās valdības iepirkto plaušu ventilācijas ierīču. Savukārt Sanpaulu pilsēta, kas ir vīrusa izplatīšanās epicentrs un valsts finanšu centrs, ir pēkšņi izziņojusi sešu dienu brīvdienas pēc tam, kad izgāzās pilsētas plāns ierobežot satiksmes plūsmu. "Latīņamerikā Brazīlija ir vienīgā valsts, kur liekas, ka valdība visvairāk darbojas pret slimības stabilizēšanu," intervijā Bloomberg.com saka Coface ekonomiste Patrīcija Krauze. 

Top komentāri

Brazīlijā MIRST kā visur.
B
No nāves un no slimībām. Nu nākuši KLĀT vēl 19 000 no Covid-19 mēneša laikā mirušie, bet kādai ūdensgalvai rādās: maz un vēl par maz!
hmmm
h
Klasisks piemērs pie kā noved lokālpatriotisms un nacionālisms. Globālā pasaulē dzīvot pēc tradicionāļu ieskatiem ir taspats kas katru dienu sev indēt nost.
Krējums Saldais
K
Rādās nāksies ieviest terminu, Covidoīdiskā histērija. TVnets skaidri un gaiši uzraksta inficēšanās/nāves gadījumu skaits - 0.66%. Brazīlijā mirstība pēdējos gados konstanti turas zem 7%. Ja Brazīlijā dzīvo aptuveni 210.000.000, tad gadā nomirst aptuveni13,5 miljoni, bet katru dienu kādi 37000. Autora minētie 1179 diennaktī mirušie ar Coronu un citi skaitļi Nav Nekāds Melnais Rekords un pilnīgi iekļaujas statistikā par Coronu. Tukšs, Coronofobiju veicinošs un neko nepaskaidrojošs raksts. Ne jau velti Tramps ir teicis "Yours fake news".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits