Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Jaunzēlande no oktobra sāks iekasēt 35 Jaunzēlandes dolāru (20,5 eiro) lielu nodevu no katra tūrista

Dabas aizsardzības nolūkā Jaunzēlande noteiks tūristiem iebraukšanas nodevu

Jaunzēlande ceturtdien paziņoja, ka sāks iekasēt no tūristiem iebraukšanas nodevu, lai šādi iegūtos līdzekļus izmantotu savas neskartās dabas aizsardzībai, vienlaikus apmierinot augošās tūrisma industrijas vajadzības.

Tūrisma ministrija un Vides ministrija pirmoreiz izstrādāja kopīgu tūrisma stratēģiju un ar to iepazīstināja valsts ziemeļu pilsētā Rotoruā.

"Jaunzēlandes dabas un kultūras mantojums ir mūsu tūrisma industrijas un mūsu nacionālās identitātes pamatā," sacīja vides ministre Eiženija Seidža.

"Mums ir jāveido ilgtspējīga tūrisma industrija, kas aizsargā un lolo šo mantojumu nākamajām paaudzēm," teica ministre.

Jaunzēlande no oktobra sāks iekasēt 35 Jaunzēlandes dolāru (20,5 eiro) lielu nodevu no katra tūrista, viņiem ierodoties valstī.

Tiek lēsts, ka šādi tiks iegūti 80 miljoni Jaunzēlandes dolāru (46,8 miljoni eiro) gadā, ko paredzēts iztērēt vides aizsardzībai un investīcijām infrastruktūrā, kas spētu tikt galā ar augošo tūristu skaitu.

Jaunzēlande, kurā ir 4,9 miljoni iedzīvotāju, pērn uzņēma 3,8 miljonus starptautisko tūristu. Ir gaidāms, ka līdz 2025.gadam viņu skaits pārsniegs piecus miljonus gadā.

Vietējie iedzīvotāji un viesi pēdējos gados ir bijuši satraukti par nepietiekamu tualešu, autostāvvietu un citu infrastruktūras objektu skaitu populāros tūrisma rajonos.

"Viesu skaitam pieaugot, mums ir jānodrošina, lai tūrisma industrija būtu daļa no risinājuma mūsu lielākajiem dabas aizsardzības izaicinājumiem, ieskaitot klimata izmaiņas, kaitēkļu sugu ietekmi, vides izzušanu un degradāciju," sacīja Seidža.

Top komentāri

edvinssilavs
e
Nabadzīgā Jaunzēlande! !!!! Esmu apceļojis Jaunzēlandi - tur viss ir dārgs salīdzinoši ar Latviju. Un vēl viņiem maz!!!! Tad jau "bagātajai" Latvijai arī vajadzētu iekasēt tūrisma nodokli, lai nepiecūkotu mūsu vēl samērā ekoloģisko dabu!
Irlielāmērāticams
I
ka valstis, kuras nosaka tūristiem jel kādus pazemojošus ierobežojumus, kā šādas valstis ir jāignorē. Baudiet paši savu neskarto dabu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits