Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Desmitiem tūkstoši bērnu Ziemeļkorejā zvēr uzticību jaunajam līderim

Desmitiem tūkstoši ziemeļkorejiešu bērnu trešdien zvērēja mūžīgu uzticību jaunajam komunistiskās valsts līderim Kimam Čenunam.

Galvaspilsētā Phenjanā par godu Korejas Bērnu savienības 66.gadadienai bija pulcējušies aptuveni 45 000 skolēnu, tostarp 20 000 bērnu bija atbraukuši no valsts reģioniem. Valsts dibinātāja Kima Irsena vārdā nosaukto stadionu "pāršalca bērnu gaviles", sacīja valsts televīzijas diktors.

Televīzijā demonstrētajos kadros bija redzami bērni, kas skandēja "Mansei!" (Lai ilgs mūžs!) Kimam Čenunan. Daudzi bērni izplūda asarās. "Mēs esam diženā līdera Kima Čenuna dēli un meitas!" skandēja bērni.

Savukārt jaunais līderis pasākumā uzstājās ar savu otro televīzijā pārraidīto uzrunu. "Jūs esat cienījamas jauniešu organizācijas, kas uzaugušas, pateicoties diženā Kima Čenira un Kima Irsena rūpēm", sacīja Kims Čenuns. "Tas ir augstākais pagodinājums (..), jums jābūt pilnībā gataviem kļūt par prasmīgiem revolucionārajiem strādniekiem spēcīgas un pārtikušas valsts vārdā."

Jau ziņots, ka Kims Čenuns valsts vadības grožus pārņēma pērn decembrī pēc sava tēva Kima Čenira nāves. Kimu dinastija nabadzīgajā Ziemeļkorejā valda jau vairāk nekā 60 gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits