Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Diplomāti: NATO valstis vienojušās pagarināt Stoltenberga mandātu

NATO valstis ir vienojušās pagarināt ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga pilnvaru termiņu un par to oficiāli paziņos nākamnedēļ, ceturtdien atklājuši diplomāti.

Bijušajam Norvēģijas premjerministram Stoltenbergam, kurš pie Rietumu militārās alianses stūres atrodas kopš 2014.gada, amata pilnvaru termiņš par gadu - līdz oktobrim - jau tika pagarināts pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī.

Vairāki NATO diplomāti apstiprināja, ka dalībvalstis ir panākušas vienprātību par 64 gadus vecā Stoltenberga pilnvaru termiņa pagarināšanu vēl uz gadu, ņemot vērā, ka bija grūti atrast viņam piemērotu aizstājēju līdz NATO samitam jūlijā Lietuvā. Vairāki politiķi, kas tika uzskatīti par potenciālajiem kandidātiem, nesen atteicās no cīņas, tai skaitā Dānijas premjerministre Mete Frederiksena un Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless.

ASV vēstniece NATO Džuliana Smita neapstiprināja, ka būtu panākta vienošanās par Stoltenberga mandāta pagarināšanu, taču sacīja žurnālistiem, ka paziņojums par ģenerālsekretāra amatu, visticamāk, tiks sniegts "tuvākajās dienās". Jensa Stoltenberga mandāta pagarināšana ir iespēja, ko sabiedrotie apsver," sacīja Smita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits