Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Diplomātiskais skandāls vēl vairāk šķeļ Moldovu

Moldovas Ārlietu ministrijas (ĀM) lēmums izraidīt no valsts vairākus krievu diplomātus padziļinājis nesaskaņas starp promaskavisko valsts prezidentu Igoru Dodonu un prorietumniecisko valdību, ko vada Pāvels Filips. Valdības rīcība saniknojusi Dodonu, kurš uzskata, ka tās mērķis ir sabotēt viņa centienus uzlabot Moldovas attiecības ar Krieviju. Krievija trešdien paziņoja, ka atbildēs ar piecu moldāvu diplomātu izraidīšanu.

Diplomātiskais skandāls starp Kišiņevu un Maskavu izcēlās pirmdien, kad Moldovas ĀM informēja, ka par nevēlamām personām pasludināti pieci Krievijas vēstniecības darbinieki. Viņiem tika dotas 72 stundas laika, lai pamestu Moldovu. Ministrija neatklāja izraidīto diplomātu identitāti un iemeslu, kāpēc viņiem bija jāatstāj valsts. 

Moldovas un Krievijas mediji vēsta, ka viens no izraidītajiem vēstniecības darbiniekiem ir militārā atašeja palīgs Aleksandrs Grudins, kurš bijis iesaistīts spiegošanas skandālā. Martā Moldovas varasiestādes arestēja bijušo parlamenta deputātu Juriju Bolbočanu, kuram izvirzītas apsūdzības dzimtenes nodevībā un spiegošanā. Moldovas prokuratūra apgalvo, ka Bolbočans Grudinam nodevis slepenu informāciju. Par saviem pakalpojumiem ekspolitiķis saņēmis vismaz 100 tūkstošus dolāru (89 tūkstoši eiro) skaidrā naudā.

Moldovas premjers Filips paziņojis, ka ĀM savu lēmumu pieņēmusi, balstoties uz specdienestu piegādātu informāciju. Viņš neprecizēja, kas tā bijusi par informāciju, bet norādīja, ka vēlas cieņpilnāku Maskavas attieksmi pret Moldovu. "Mēs darīsim visu iespējamo, lai attiecības ar Krieviju būtu labas," viņu citē Gazeta.ru. "Bet mēs arī vēlamies, lai viņi pret mums izturētos ar cieņu, neraugoties uz to, ka esam neliela valsts."

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 1. jūnija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits