Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ekspremjers: Irāka atrodas vēstures "visbīstamākajā fāzē"

Irāka atrodas savas modernās vēstures "visbīstamākajā fāzē", jo, pieaugot starpkopienu un politiskajai spriedzei, kļūstot biežākiem teroraktiem, apdraudēta ir tās demokrātiskā iekārta, uzskata bijušais premjerministrs Ijads Allavi.

ASV, kuru pēdējais karavīrs pameta Irāku pirms mēneša, ir morāls pienākums likt lietā diplomātijas muskuļus, lai Irākas politiskajā vidē atjaunotu veselo saprātu, intervijā telekanālam CNN sacīja ekspremjers.

"Ļaujiet man būt atklātam, patlaban ir daudz problēmu. Situācija kopumā ir ļoti saspringta," norādīja Allavi. "Sektantisms atgriežas ar pilnu spēku. Es uzskatu, ka Irāka patlaban atrodas savas vēstures visbīstamākajā fāzē." "Es par to esmu brīdinājis jau no sākta gala (..), ka sektantisms, vakuuma rašanās, tāda politiskā procesa izveidošanās, kas nav visaptverošs, var vienīgi novest pie šīs valsts politiskās nākotnes iznīcināšanas," sacīja ekspremjers.

Viņš citēja ASV prezidentu Baraku Obamu, kurš tika teicis, ka ASV armija pagājušajā mēnesī pametusi Irāku, kas ir stabila un demokrātiska. "Tā nav nedz stabila, nedz demokrātiska, atklāti sakot," sacīja Allavi. "Teroristu triecieni ir ļoti smagi, un Al Qaeda tagad Irākā pilnībā ir spējīga īstenot savas operācijas."

Viņš uzsvēra, ka nevēlas, lai Irākā atgriežas ASV karaspēks, tomēr Vašingtonai vajadzētu "izmantot diplomātiskos un citus kanālus, kas paredzēti ASV un Irākas stratēģiskajā līgumā, un panākt, ka politiskajā procesā atgriežas veselais saprāts un tas aptver visas kopienas". ASV ir "politiska un morāla atbildība, lai palīdzētu šai valstij pārvarēt šo ļoti sarežģīto politisko fāzi", uzsvēra Allavi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits