Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

EP deputāti: Visas Kašmīras problēmas saistītas ar terorismu

Eiropas Parlamenta (EP) locekļi trešdien, viesojoties Indijas pārvaldītajā Kašmīras daļā, pauduši viedokli, ka reģiona problēmas ir saistītas ar terorismu, un atbalstījuši Deli centienus atjaunot mieru.

EP deputāti ir pirmā ārzemju delegācija, kas apmeklējusi reģionu, kopš Indijas valdība augustā atcēla Kašmīras īpašo statusu un pieņēma lēmumu par štata sadalīšanu.

Otrdien, kad 23 EP deputāti ieradās Kašmirā divu dienu vizītē, Kulgamas apgabalā kaujinieku uzbrukumā tika nogalināti pieci cilvēki. Tas ir lielākais bojāgājuši skaits vienā dienā, kāds bijis pēdējos mēnešos.

EP delegācija, kas apceļoja reģionu, novērtējot situāciju, medijiem Šrīnagarā sacīja, ka delegācija "pilnībā atbalsta Indijas centienus panākt ilgstošu mieru un izbeigt teroru".

EP deputāts no Francijas Anrī Malosa sacīja, ka Kašmīras problēmas ir saistītas ar kaujiniekiem, kurus atbalsta Pakistāna. Viņš arī nosodīja otrdien notikušo incidentu, kurā dzīvību zaudēja pieci cilvēki.

"Visas problēmas Kašmirā ir saistītas ar terorismu. Mēs redzam, kā terorisms šeit aptur iespējas attīstīties tūrismam, rūpniecībai un amatniecībai. Mēs vēlētos, lai starptautiskā sabiedrība kopīgi vēršas pret terorismu," sacīja Malosa.

EP deputātu vizīte ir izpelnījusies kritiku no Indijas opozīcijas partijām, kuras paudušas neizpratni, kādēļ EP pārstāvji ielaisti Kašmirā, ja Indijas parlamenta deputātiem jau ilgāk nekā divus mēnešus aizliegts iebraukt šajā reģionā.

Eiropas Savienības (ES) diplomāti Deli skaidroja, ka EP deputāti nav oficiālas parlamentārās delegācijas locekļi, un vizīte organizēta kā privāts pasākums.

Pamatā musulmaņu apdzīvotā Kašmira ir sadalīta starp Indiju un Pakistānu, taču abas pretendē uz visu Kašmīras teritoriju. Kopš 1947.gada, kad beidzās Lielbritānijas koloniālā pārvalde, Kašmīras dēļ starp Indiju un Pakistānu izcēlušies jau divi kari.

Top komentāri

jautājums
j
"Indijas valdība augustā atcēla Kašmīras īpašo statusu un pieņēma lēmumu par štata sadalīšanu" Un kādā veidā tas tika sadalīts? Pēc etniskā principa, pēc reliģiskā principa vai kā citādi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits