Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

ES gatavojas pilnībā apturēt lidojumus uz Meksiku

Cūku gripa turpina savu neapturamo virzību, jo trešdien arī Vācija un Austrija paziņoja par saslimšanas gadījumiem to teritorijā. Savukārt ASV reģistrēts pirmais bīstamā vīrusa nogalinātais cilvēks ārpus Meksikas. Eiropas Savienība (ES) paziņojusi, ka apsver domu pilnībā atcelt ceļojumus uz Meksiku.

Jauni gadījumi

Vācijā apstiprināti trīs cūku gripas saslimšanas gadījumi. Par slimību kontroli un novēršanu atbildīgais Roberta Koha institūts paziņoja, ka Hamburgas slimnīcā ievietota 22 gadus veca sieviete, bet divās slimnīcās Bavārijas federālajā zemē hospitalizēta 37 gadus veca sieviete un kāds 40 gadu vecs vīrietis. Viņi nesen atgriezušies no Meksikas, vēsta AFP. Saslimšana ar nāvējošo slimību apstiprināta arī kādam 28 gadus vecam austrietim, kurš nupat atgriezies no ceļojuma pa Meksiku.

Lielbritānija trešdien apstiprināja trīs jaunus saslimšanas gadījumus. Viena no saslimušajām ir kāda 12 gadu veca meitenīte. Līdz ar to Britu salās reģistrēti jau pieci cūku gripas slimnieki. Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns paziņojis, ka valsts dara visu nepieciešamo, lai mazinātu slimības izplatīšanos.

Līdz šim saslimšanas gadījumi ar cūku gripas H1N1 jaunatklāto paveidu reģistrēti deviņās pasaules valstīs — Meksikā, ASV, Kanādā, Jaunzēlandē, Izraēlā, Spānijā, Lielbritānijā, Vācijā un Austrijā.

Nāve Amerikā

ASV trešdien paziņoja, ka Teksasas štatā miris kāds nepilnus divus gadus vecs bērns, kurš bijis inficēts ar cūku gripu. Štata lielākās pilsētas Hjūstonas veselības amatpersonas vēsta, ka bērns bijis no Meksikas un atvests uz pilsētu medicīniskās palīdzības sniegšanai. Tas ir pirmais nāves gadījums ārpus Meksikas, kas tiek uzskatīta par vīrusa perēkli.

Kopumā ASV apstiprināti 66 saslimšanas gadījumi septiņos valsts štatos — Ņujorkā, Kalifornijā, Teksasā, Kanzasā, Indianā, Ohaio un Ilinoisā.

ES ārējo attiecību komisāre Benita Ferero-Valdnere trešdien paziņoja, ka ES cūku gripas uzliesmojuma dēļ apsver iespējas pilnībā apturēt lidojumus uz Meksiku un dezinficēt visas lidostas. Līdz šim visus lidojumus uz Meksiku atcēlušas Kuba un Argentīna.

Epidēmijas epicentrā Meksikā par cūku gripas upuriem tiek uzskatīti vismaz 159 cilvēki. Apstiprinājums gūts tikai par septiņiem gadījumiem.

Vairāku valstu cūkaudzētāji un gaļas pārstrādātāji aicinājuši nepieminēt cūkas jaunās slimības nosaukumā. Viņi to aicina dēvēt par "H1N1 vīrusu", vēsta aģentūra LETA.u

***

Cūku gripas izplatība

Meksika — 159 mirušie, 2500 inficētie

ASV — 1 mirušais, 66 inficētie

Kanāda — 13 inficētie

Jaunzēlande — 3 inficētie

Izraēla — 2 inficētie

Spānija — 4 inficētie

Lielbritānija — 5 inficētie

Vācija — 3 inficētie

Austrija — 1inficētais

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits