Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

FOTO: Latvijas kontingenta karavīri Afganistānā vienojas kopīgās Līgo dziesmās

23.jūnijā Afganistānā Latvijas kontingenta karavīri, svinot vasaras saulgriežus, vienojās kopīgās Līgo dziesmās, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Sandra Brāle.

Visaktīvāk vasaras saulgriežu svinēšana, ievērojot drošības noteikumus, norisinājās Meimenas bāzē, Farjābas provincē Afganistānas ziemeļos, kur izvietota lielākā Latvijas kontingenta daļa. Jau pirms Līgo svētkiem bāzē tika izvietota informācija ar aicinājumu arī citu valstu karavīriem piedalīties vasaras saulgriežu svinēšanā. Ar latviešu tradīcijām tika iepazīstināti arī Norvēģijas, Maķedonijas un ASV karavīri un civilie darbinieki.

Bāzes pārstāvis pulkvežleitnants Ivo Mūrmanis stāsta, ka Līgo vakars Latvijas kontingenta un citu valstu karavīriem aizritēja ar Līgo dziesmām, simbolisku ugunskuru dzelzs konteinerā - trīskāju balstā iekārtā metāla pannā, atvesto mielastu no Latvijas, kas tika papildināts ar latviešu pavāru uz vietas sagatavotajām uzkodām. Pulkvežleitnants I.Mūrmanis norāda, ka vakars aizritēja nepiespiestā gaisotnē, stāstot ārvalstu kolēģiem par Līgo svētku tradīcijām Latvijā un kopīgi uzdziedot līgodziesmas. Pasākuma viesiem tika demonstrēti slaidi ar fotogrāfijām un  informāciju par Līgo svētku tradīcijām Latvijā.

Ar saulgriežu tradīcijām citu valstu karavīrus iepazīstināja arī 20 Latvijas karavīri, kuri atrodas Meimenas pilsētas bāzē Grifin.

Starp karavīriem, kuri šobrīd dienesta pienākumus pilda starptautiskajā operācijā Afganistānā, ir 12 Jāņi.

AS Cēsu alus un AS Valmieras piens  karavīriem, Afganistānā bija sarūpējuši svētku mielastu. Karavīri svētkos mielojās ar ķimeņu sieru un slāpes veldzēja ar dabīgi raudzēto Ulmaņlaika kvasu un Ulmaņlaika porterkvasu.

AS Valmieras piens karavīriem sagādāja arī vairākus Valmieras Zaļā Saimes siera un Valmieras Pikantā Saimes siera komplektus.

Karavīri svētkos no Latvijas saņēma arī šprotes eļļā, kā arī ķiploku, tomātu un siera grauzdiņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits