Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO un VIDEO: Nogalināts Osama bin Ladens

Pasaulē meklētākais terorists, terorisma tīkla Al Qaeda līderis Osama bin Ladens ir nogalināts ASV veiktā operācijā Pakistānā un viņa ķermenis ir identificēts. Tā uzrunā televīzijā paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

* Obama: Nav šaubu, ka Al Qaeda turpinās uzbrukumus pret mums

* FOTO: Amerikāņi līksmo par Osama bin Ladena nogalināšanu

* Pabriks: nav ziņu par draudiem Latvijai saistībā ar bin Ladena nogalināšanu

Bin Ladens nogalināts Pakistānas galvaspilsētas Islāmabadas piepilsētā Abotabadā, viņa mirstīgās atliekas ir ASV rīcībā, lai tādejādi nepieļautu nekādas spekulācijas, kas apšaubītu terorista nāves faktu. Bin Ladena atrašana noritējusi ļoti slepenā sauszemes operācijā, sacīja Obama.

"Taisnīgums ir panākts," Obama teica vēlā vakara runā televīzijā no Baltā nama, paziņojot par bin Ladena nāvi.

ASV prezidents sacīja, ka ASV spēki vadījuši ļoti slepenu operāciju, lai nogalinātu bin Ladenu, kurš slēpies ļoti stingri apsargātā teritorijā, kuru apjož vairāk nekā četrus metrus augsts mūris.. Bruņotajā operācijā nogalināts arī bin Ladena dēls, kā arī terorista divi kurjeri. Ilgstoši izsekojot tieši kurjeram tika atrasts arī bin Ladens.

Bruņotā uzbrukumā, kas ilga apmēram 40 minūtes, neviens no amerikāņu karavīriem nav nogalināts, turklāt viņi esot parūpējušies par to, lai neciestu arī neviens no civiliedzīvotājiem, teica Obama. Tiesa, paši amerikāņi operācijas laikā zaudējuši helikopteru, kā viņi paši norāda, "tehniskas kļūmes dēļ" un paši lidaparātu iznīcinājuši.

"ASV ir veikusi operāciju, lai nogalinātu bin Ladenu, Al Qaeda līderi un teroristu, kurš ir atbildīgs par tūkstošiem vīriešu, sieviešu un bērnu slepkavībām," sacīja Obama.

Tikmēr pie Baltā nama pulcējās cilvēki, lai atzīmētu priecīgo notikumu, un skandē "ASV! ASV!"

Bin Ladens kļuva par pasaulē visvairāk meklēto teroristu pēc tam, kad 2001.gada 11.septembrī notikušajos terora aktos tika sagrauti Pasaules Tirdzniecības centra torņi. Viņu vaino arī 1998.gadā sarīkotajos sprādzienos ASV vēstniecībās Kenijā un Tanzānijā un citos noziegumos.

Obamas priekštecis Džordžs Bušs pēc 11.septembra terora aktiem, kuros dzīvības zaudēja 3000 cilvēku, neskaitāmas reizes atkārtoja, ka bin Ladens tiks notverts "dzīvs vai miris", tomēr viņa amata pilnvaru laikā tas tā arī netika īstenots.



Informācija tiek papildināta!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits