Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Franči neļaušot teroram izjaukt futbola svētkus

Francijas varasiestādes ieviesušas nepieredzētus drošības pasākumus, lai novērstu potenciālos teroristu uzbrukumus Eiropas futbola čempionāta jeb Euro 2016 norises laikā no 10. jūnija līdz 10. jūlijam. Tomēr amatpersonas neslēpj bažas, ka džihādistiem varētu izdoties sarīkot terora aktus, jo pieejamo policistu un karavīru skaits nav tik liels, lai tos izvietotu katrā no daudzajām vietām, kur futbola līdzjutēji kopīgi vēros spēles.

Euro 2016 rīkotājvalstī Francijā joprojām ir spēkā ārkārtas stāvoklis, kas tika ieviests pēc pērn 13. novembrī Parīzē notikušajiem koordinētajiem teroristu uzbrukumiem, kuros dzīvību zaudēja 130 cilvēku. Pēdējos septiņus mēnešus visā valstī sabiedriskās vietās un pie nozīmīgiem objektiem patrulē aptuveni 10 tūkstoši karavīru.

Trīs no Parīzes uzbrucējiem uzspridzinājās pie stadiona Stade de France, kas būs viena no desmit arēnām, kurās norisināsies futbola čempionāta spēles. Uz Euro 2016 norises laiku pie stadioniem un to apkaimē par drošību rūpēsies 90 tūkstoši policisti, karavīri un privātie apsardzes darbinieki.

Parīzes policijas priekšnieks Mišels Kado aicināja neatļaut līdzjutēju pulcēšanos pie Eifeļa torņa, kur uz lielajiem ekrāniem demonstrēs čempionāta spēles, tajās dienās, kad mači notiks kādā no abiem Parīzes stadioniem. Viņš norādīja, ka būs grūti aizsargāt fanu zonu, kur Francijas valstsvienības spēļu laikā varētu sapulcēties pat 90 tūkstoši līdzjutēju, ņemot vērā policijas ierobežotos resursus.


Visu rakstu lasiet trešdienas, 8. jūnija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits