Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Franči sašutuši par labklājības kritumu

Franču strādnieki kārtējo reizi pierādījuši, ka ar viņiem kā kolektīvu spēku jārēķinās, jo sevišķi laikā, kad valsti skārusi globālā ekonomiskā krīze. Ceturtdien visā valstī norisinājās protesti, kas vērsti pret prezidenta Nikolā Sarkozī valdības politiku cīņā pret ekonomikas lejupslīdi. Šis bija jau otrais šāda mēroga streiks Francijā divu mēnešu laikā, raksta BBC.

"Vienoti pret krīzi! Aizsargāt nodarbinātību, cilvēku pirktspēju un sabiedriskos pakalpojumus!" vēstīja plakāts, kuru gājienā pa valsts galvaspilsētu Parīzi nesa arodbiedrību locekļi. "Viņiem ir dziļa sapratne par sociālo netaisnību, un man šķiet, ka tas ir kas tāds, ko nav izpratusi ne valdība, ne darba devēji," par protestētājiem sacīja kādas Parīzes arodbiedrības vadītājs Žans Klods Mailijs. Policija ziņoja, ka šajā gājienā piedalījušies ap 85 tūkstoši cilvēku.

Līdzīgi pasākumi notikuši arī Marseļā, Lionā un vēl 200 Francijas pilsētās. Streika organizatori lēš, ka šoreiz ielās varētu būt izgājuši līdz diviem miljoniem franču. Protestu dēļ nestrādāja skolas un nekursēja daļa sabiedriskā transporta.

Arodbiedrības uzskata, ka N.Sarkozī līdzšinējie pasākumi ekonomikas problēmu risināšanai nav devuši gaidīto rezultātu. Sagaidāms, ka bezdarba līmenis Francijā drīzumā sasniegs desmit procentus. Tādēļ Francijas arodbiedrības pieprasa Sarkozī paaugstināt minimālo atalgojumu, palielināt nodokļus turīgiem iedzīvotājiem un atteikties no nodarbināto skaita samazināšanas sabiedriskajā sektorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits