Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Fukušimā cer uzstādīt dzesēšanas sistēmu

Zemestrīces un tai sekojošā cunami viļņa bojātajā Japānas Fukušimas atomelektrostacijas (AES) pirmajā reaktorā ceturtdien pirmo reizi kopš 11. marta katastrofas iegājuši darbinieki, lai padarītu efektīvāku cīņu par situācijas stabilizāciju.

Sagaidāms, ka 12 strādnieki četru piecu dienu laikā reaktorā uzstādīs ventilācijas sistēmu, lai mazinātu radiācijas līmeni ēkā. Ap reaktoru izvietotas arī speciālas teltis, kam jāaiztur radioaktīvā gaisa noplūde AES apkārtnē, raksta AP.

Pēc radioaktivitātes līmeņa mazināšanas reaktorā paredzēts uzstādīt jaunu dzesēšanas sistēmu. «Ja mums izdosies atjaunot dzesēšanas sistēmu, vadoties pēc tā, cik labi tā darbosies, mēs varētu samazināt temperatūru reaktorā līdz stabilam stāvoklim zem 100 grādiem [pēc Celsija] vien dažu stundu laikā,» TEPCO teikto citējis The Daily Telegraph. «Tas aizņems ne vairāk kā pāris dienas.» Augstā temperatūra izraisījusi degvielas stieņu pārkaršanu, un AES piedzīvojusi vairākas eksplozijas, tādēļ apkārtnē noplūdusi radiācija. Sistēmas atjaunošanu TEPCO redz kā galveno soli, lai novērstu nelaimi.

Taču līdzīgas problēmas ir arī trīs citos no kopumā sešiem Fukušimas stacijas reaktoriem. AES vadība cer pilnībā slēgt staciju līdz šā gada beigām. Skeptiķi ir pauduši bažas, ka mērķi var neizdoties sasniegt, ziņo BBC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits