Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Futurologs: Ukrainas autonomijas problēma nav viena reģiona problēma, tā ir pasaules tendence

Ukrainas autonomijas problēma nav tikai viena konkrēta reģiona problēma, bet gan tā ir pasaules tendence, ceturtdien pasaules tendenču forumā World Trends Forum sacīja britu futurologs un ekonomikas konsultants Patriks Diksons.

Atbildot uz jautājumu, kā attīstīsies notikumi Ukrainā un vai pastāv kara draudi, Diksons norādīja, ka kari parasti izceļas no maziem notikumiem. Viņš uzsvēra, ka pasaulē nākotni noteiks cilvēku emocijas, kas patlaban Ukrainas kontekstā ir sakāpinātas.

"Patlaban situācija ir nopietna un nedomāju, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins to kontrolē. Nedomāju, kā kāds vispār saprot, kas notiek," teica futurologs.

Pēc viņa sacītā, lielākā problēma cilvēka sakāpinātai emocionalitātei ir tā, ka cilvēki notikumus redz vai nu melnā, vai baltā krāsā. "Piemēram, savā valstī Lielbritānijā redzu, kā tiek nomelnota Krievija, tāpat redzu, kā Krievija nomelno Ukrainu utt. Ceru, ka konfliktam tiks atrasts risinājums, kas ļaus krievu un ukraiņu valodā runājošajiem cilvēkiem dzīvot saticīgi," uzsvēra Diksons.

Viņš Putinu nodēvēja par futurologu tādā ziņā, ka Krievijas prezidentam varētu būt taisnība - vienīgais risinājums ilgtermiņā Ukrainā ir atsevišķiem reģioniem sniegt lielāku autonomiju.

"Tiesa, pēdējā laikā līdzīgas situācijas uzplaiksna dažādās pasaules malās, piemēram, Lielbritānijā, no kuras vēlas atdalīties Skotija - pat, ja šī valsts kļūst nabadzīgāka, tomēr tā vēlas būt suverēna. Līdzīgas tendences vērojamas Spānijā, Kanādā, Ukrainā, Moldovā u.c. Tā nav tikai Ukrainas problēma," uzsvēra Diksons.

Jau ziņots, ka šajās dienās Rīgā norisinās pasaules tendenču, ideju un biznesa kontaktu forums World Trends Forum.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits