Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Gibson SG ir neatņemama pasaulslavenās rokgrupas AC/DC ģitārista Angusa Janga arsenāla daļa, bet Gibson ģitāras iecienījuši visdažādāko žanru pārstāvji

Ģitāru ražotāju gigants Gibson piesaka bankrotu

Slavenais Gibson zīmola ģitāru ražotājs Gibson Brands Inc. iesniedzis tiesā pieteikumu aizsardzībai no kreditoriem, jo vairs netiek galā ar ieilgušajām parādsaistībām. Parādu dēļ tiks būtiski pārstrukturēta uzņēmuma turpmākā darbība, vēsta ārvalstu mediji.

Uzņēmums, kura pūrā ir tādi visdažādāko mūzikas žanru ģitāristu vidū iecienīti ģitāru modeļi kā Gibson Les PaulGibson SG un Gibson Flying V, iecerējis turpināt darbību ar 135 miljonu dolāru (apmēram 111,7 miljonu eiro) aizņēmumu. Darbības restrukturizācija nozīmē, ka uzņēmums turpinās īstenot savu pamatbiznesu - radīt mūzikas instrumentus un ar tiem saistīto ekipējumu, ieskaitot tādus zīmolus kā Wurlitzer, Dobro and Epiphone, bet neturpinās Philips zīmola austiņu un citu elektroierīču ražošanu.

Līdz šim Gibson jau paguvis pārdot vairākus ar uzņēmuma pamatbiznesu nesaistītus zīmolus, kuru dēļ arī sākušās parādu klapatas, savukārt tuvākajā laikā Gibson Brands likvidēs Gibson Innovations, kas pārdod austiņas, skaļruņus un citas elektronikas preces.

Gibson Brands, kas bāzēta ASV pilsētā Nešvilā un dibināta 1894. gadā, ilglaicīgi ir bijis līderis augstākā līmeņa elektrisko ģitāru tirgū. Kompānija vairāk nekā 80 valstīs pārdod vairāk nekā 170 000 ģitāru gadā, tostarp vairāk nekā 40% no tām ir elektriskās ģitāras, kuru cena pārsniedz 2000 dolāru.

Gibson ģitāras izmantojuši tādi slaveni mūziķi kā blūza leģenda B.B. Kings, Ēriks Kleptons, rokmūzikas milžu Led Zeppelin ģitārists Džimijs Peidžs, Guns N' Roses ģitārists Slash un daudzi citi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits