Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gruzijā policija ar ūdens lielgabalu mēģina izklīdināt protestētājus

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi otrdien turpinās protesti, kuros tiek pieprasītas vēlēšanu reformas, valdības atkāpšanās un pirmstermiņa parlamenta vēlēšanu sarīkošana.

Pirmdien Tbilisi demonstrācijā piedalījās aptuveni 20 000 opozīcijas atbalstītāju. Naktī izcēlās protestētāju un policijas sadursmes un 28 cilvēki tika aizturēti.

Policija otrdienas rītā izmantoja ūdens lielgabalu, lai izklīdinātu protestētājus, kas bija sapulcējušies pie parlamenta ēkas, ziņo Gruzijas mediji.

Protestētājus vadīja opozīcijas politiķis Grigols Vašadze, kurš pieprasīja, lai viņu ielaiž parlamentā.

Masu protesti Gruzijā sākās pēc tam, kad valdošā partija atkāpās no solījuma īstenot vēlēšanu reformu, pilnībā pārejot uz proporcionālo sistēmu. Valdošās partijas deputāti 14.novembrī noraidīja likumprojektu par parlamenta vēlēšanu rīkošanu pēc šīs sistēmas nākamgad. 

Pašlaik no Gruzijas parlamenta 150 deputātiem 77 tiek ievēlēti pēc proporcionālās sistēmas, bet 73 deputāti - vienmandāta apgabalos. Opozīcija uzskata, ka šī sistēma iepriekšējās parlamenta vēlēšanās partijai Gruzijas sapnis deva iespēju iegūt nesamērīgi lielu mandātu skaitu, nodrošinot tai absolūtu vairākumu.

Pagājušajā nedēļā policija izjauca nometni, ko protestētāji bija ierīkojuši pie parlamenta ēkas, un aizturēja vairāk nekā desmit cilvēkus, liecina Iekšlietu ministrijas sniegtā informācija.

Gruzijas sapnis nekārtībās vaino opozīciju, un Iekšlietu ministrija brīdinājusi, ka parlamenta darba traucēšana ir likuma pārkāpums.

Top komentāri

:)
:
Tāda tā ir, tā gruzīņu "demokrātija"! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits