Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ievērojams Dānijas politiķis vēlas liegt uzņemt patvēruma meklētājus no musulmaņu valstīm

Pret imigrāciju skeptiski noskaņotās Dāņu tautas partijas (DF) līdera vietnieks ceturtdien aicinājis ieviest Dānijā aizliegumu sešus gadus uzņemt patvēruma meklētājus no musulmaņu valstīm, norādot uz pēdējā laikā Eiropā piedzīvotajiem teroraktiem.

"Tā ir vieta, no kurienes ir saknes lielākajai daļai terorisma rietumos, un mums ir jāapstājas, līdz mums būs pārskats un plāns ārkārtas situācijām," Dānijas laikrakstā Berlingske paziņoja DF līdera vietnieks Sērens Espersens.

DF Dānijas parlamentā ir otrs lielākais mandātu skaits, un tā atbalsta premjerministra Larsa Lekes Rasmusena vadīto mazākuma valdību. Rasmusena vadītā liberālā partija Venstre (Kreisie) un DF līderis Kristians Tūlesens Dāls ir paziņojuši, ka nevēlas diskriminēt patvēruma meklētājus, balstoties uz to reliģiju.

Espersens tomēr uzskata, ka viņa aicinājums nepārkāpj partijas pozīciju.

"Tā ir no musulmaņu sabiedrības nākošo terorisma draudu atzīšana," viņš norādīja aģentūrai Ritzau pēc tam, kad Berlingske tika publiskots viņa raksts. "Tas nav tas pats, kas saukt visus musulmaņus par teroristiem," uzsvēra politiķis.

Espersens, kurš ir parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs, noraidīja salīdzinājumus ar ASV republikāņu prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu, kurš rosinājis aizliegt musulmaņu iebraukšanu ASV.

Tramps esot aicinājis liegt iebraukšanu ASV "visiem musulmaņiem", tostarp uzņēmējiem un tūristiem, bet Espersena priekšlikums attiecas uz patvēruma meklētājiem, viņš skaidroja Ritzau. Rakstā "Berlingske" viņš pieminēja arī musulmaņu imigrantus.

Venstre parlamentārais pārstāvis imigrācijas un integrācijas jautājumos Markus Knuts pavēstīja, ka šī doma ir pārāk plaša un diskriminējoša.

Priekšlikumu kritizēja arī Liberālā savienība, kas atbalsta valdību, kā arī opozīcijā esošie sociāldemokrāti un sociālie liberāļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits