Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Interesi par Rail Baltica izteikuši vairāku valstu uzņēmumi

Interesi sadarboties un investēt Eiropas platuma sliežu projektā Rail Baltica izrādījuši uzņēmumi no Apvienotās Karalistes, Somijas, Francijas, ASV, Ķīnas un Vācijas, aģentūru LETA informēja Baltijas valstu kopuzņēmumā RB Rail.

Visos gadījumos tā esot bijusi organizēta attiecīgo valstu uzņēmumu un potenciālo RB Rail sadarbības partneru interešu pārstāvēšana. Uzņēmumā uzsver, ka šajā gadījumā ir runa par uzņēmumiem, kas apkalpo dzelzceļu kompānijas, nevis pašām dzelzceļu kompānijām. Pašas dzelzceļa kompānijas par sadarbību pagaidām nav runājušas.

Kā ziņots, atbilstoši Lielbritānijas konsultāciju kompānijas Aecom 2011.gadā veiktajiem aprēķiniem jaunā dzelzceļa līnija Latvijā provizoriski izmaksās 1,27 miljardus eiro, bet visās trijās Baltijas valstīs - 3,68 miljardus eiro. Katras valsts ieguldījums ir atkarīgs no ES līdzfinansējuma lieluma - Rail Baltica projekts var pretendēt uz ES līdzfinansējumu 85% apmērā.

Baltijas valstu kopuzņēmums RB Rail izveidots pērn novembrī, un tā uzdevums ir Rail Baltica dzelzceļa projektēšana, būvniecība un mārketings. Pilnsabiedrības RB Latvija uzdevums ir veikt trases izpēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits