Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Irākas vēstnieks: Irāka ir apņēmības pilna pielikt punktu teroristu uzbrukumiem

Irāka ir apņēmības pilna pielikt punktu teroristu un ekstrēmistu grupējumu veiktajiem uzbrukumiem, ekspresintervijā aģentūrai LETA sacīja Irākas vēstnieks Latvijā Asāds Sultans Hačims Abogulals.

Irākas jaunais vēstnieks, kurš Latvijā ieradies akreditācijas vizītē, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu norādīja, ka pašlaik situācija Irākas ziemeļu daļā un dienvidu daļā ir salīdzinoši mierīga, taču galveno satraukumu rada atsevišķi teroristu un ekstrēmistu grupējumi, kas darbojas provincēs netālu no galvaspilsētas.

"Jāuzsver, ka tie nav Irākas pilsoņi. Mums ir labi zināms, ka tur ir pārstāvēti ekstrēmisti un teroristi no dažādām valstīm, tostarp no Afganistānas," sacīja vēstnieks. "Viņi veic uzbrukumus mierīgajiem iedzīvotājiem, spridzina mošejas un kristiešu baznīcas. Tāpat viņi veic uzbrukumus ciematiem un masu slepkavības," uzsvēra Abogulals.

Viņš arī norādīja, ka Irāka ir daudznacionāla valsts, kurā ir pārstāvētas dažādas reliģijas, ne tikai islāms.

"Neskatoties uz mūsu atšķirībām, Irākas valdība, armija, kā arī visa Irākas tauta ir vienota un apņēmības pilna darīt galu ekstrēmismam un terorismam. Mēs visi darbojamies vienas idejas vārdā," pārliecinoši pauda diplomāts.

Paredzēts, ka Irākas jaunais vēstnieks tiksies arī ar Saeimas Prezidija pārstāvi Andreju Klementjevu (Saskaņa) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru Andri Ozolu.

Asāds Sultans Hačims Abogulals ir otrais Irākas vēstnieks Latvijā ar rezidenci Varšavā, Polijā. Pirmais vēstnieks Džavads Kindīls akreditējās Latvijā 2012.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits