Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Irāna Visumā nosūtīs pērtiķi, nākotnē plāno arī cilvēku

Attīstot savu kosmosa programmu, Irāna šomēnes paredzējusi nogādāt kosmosā pērtiķi. Valsts oficiālā ziņu aģentūra IRNA pagājušajā nedēļā, atsaucoties uz Irānas Kosmosa aģentūras vadītāja teikto, vēstīja, ka pašlaik pieciem pērtiķiem tiek veiktas veselības pārbaudes, pēc kurām tiks izvēlēts viens primāts, kurš tiks iesēdināts kapsulā, ko izplatījumā nogādās jaunākās paaudzes ballistiskā raķete Kavoshgar-5.

Pagājušajā gadā Teherāna ar lepnumu paziņoja, ka tā Visumā nogādājusi peli, divus bruņurupučus un vairākus tārpus. Irānas prezidents Mahmūds Ahmadinedžāds pērn paziņoja, ka pirmais irāņu astronauts izplatījumā tikšot nogādāts 2017. gadā, atgādina Reuters.

Izraēla un Rietumi, ko Irāna ir pasludinājusi par saviem ienaidniekiem, izrāda neslēptu satraukumu par Teherānas kosmosa programmu, kuras ietvaros Zemes orbītā tikuši nogādāti arī vairāki satelīti. Rietumvalstis baidās, ka kosmosa programmas aizsegā tiek izstrādātas starpkontinentālās raķetes, kuras nākotnē varētu aprīkot ar kodolgalviņām.

Irāna līdz šim ir pilnībā noraidījusi starptautiskās sabiedrības izteiktās apsūdzības, ka tā vēlas iegūt kodolieročus. Teherāna apgalvo, ka tās kodolprogramma ir paredzēta tikai un vienīgi enerģijas ražošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits