Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Īrijā atlaiž parlamentu, drīzumā ārkārtas vēlēšanas

Pretrunīgi vērtētais Īrijas premjerministrs Braiens Kovens otrdienas pēcpusdienā stājās parlamenta priekšā, lai paziņotu par valdības krišanu. Savā atvadu runā, pirms viņš devās pie prezidenta, lai lūgtu formāli atlaist parlamentu, premjers uzsvēra, ka darbojies tikai kopējā labuma vārdā. «Es ticu, ka esam smagi strādājuši, lai labotu pagātnes kļūdas un nodrošinātu mūsu valsts atkopšanos,» viņa teikto citējis BBC.

B. Kovens uzsvēra, ka februāra beigās gaidāmās parlamenta ārkārtas vēlēšanas noteikts valsts turpmāko ekonomisko nākotni un rādīs, vai Īrija turpinās slīgt recesijā vai arī attālināsies no tās, raksta Irish Times.

Analītiķi prognozējuši, ka B. Kovena pārstāvētā partija Fianna Fail, no kuras vadītāja posteņa premjers atkāpies, gaidāmajās vēlēšanās piedzīvos smagu sakāvi, informējis BBC. Tās valdīšanas laikā Īrija vērsās pie Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda pēc aizņēmuma 85 miljardu eiro apmērā, kas izraisīja plašu neapmierinātību iedzīvotāju un opozīcijas pārstāvju vidū.

Kā raksta AFP, valdības vadītāja grožus pēc vēlēšanām varētu pārņemt partijas Fine Geal līderis Enda Kenijs. Viņš jau norādījis, ka tādā gadījumā sāks sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem par aizdevuma līguma nosacījumu maiņu.

B. Kovens, kas turpinās veikt darba pienākumus līdz jaunās valdības izveidošanai, pirmdien paziņoja, ka beidz savu 27 gadus ilgo politisko karjeru un vēlēšanās nekandidēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits