Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Izraēla piemin holokausta upurus

Izraēla otrdien uz divām minūtēm pārtrauca savu ikdienas dzīvi, lai, skanot sirēnām, pieminētu tautiešus, kuri mira holokausta laikā. Valsts premjerministrs Benjamins Netanjahu apsolījis, ka šādas traģēdijas atkārtošanos nepieļaus.

Piemiņas brīdī apstājās satiksme uz lielceļiem un ielām. Cilvēki pārtrauca darba tikšanās un iepirkšanos lielveikalā. Otrdienas vakarā Izraēlas holokausta memoriālā Yad Vashem notika oficiālā ziedu nolikšanas ceremonija. Yom Hashoa jeb Holokausta piemiņas dienā, ko aizsāka 1959.gadā, Izraēla piemin tos aptuveni sešus miljonus ebreju, kurus Otrā pasaules kara laikā nogalināja nacisti un viņu sekotāji.

Pirmdienas vakarā, atklājot piemiņas dienu, B.Netanjahu nosodīja Šveices pilsētā Ženēvā notiekošo pretrasisma konferenci, kuras laikā Irānas līderis Mahmūds Ahmadinedžāds sacīja, ka Izraēla izmanto holokaustu kā ieganstu, lai vērstu vardarbību pret palestīniešiem. "Mēs nepieļausim, ka holokausta noliedzēji veiktu vēl vienu holokaustu pret ebreju tautu. Tas ir augstākais Izraēlas valsts pienākums. Tas ir mans kā Izraēlas premjerministra augstākais pienākums," sacīja B.Netanjahu.

Savukārt Izraēlas vicepremjers Silvans Šaloms otrdien, apmeklējot holokausta simbolu Aušvices nāves nometni, sacīja, ka "Irāna pašlaik savā rīcībā nav tālu no tā, ko pirms 65 gadiem ar ebrejiem izdarīja Hitlers".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits