Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kanāda piedzīvo migrantu pieplūdumu

Bažījoties par savu nākotni Savienotajās Valstīs, simtiem migrantu ik dienu nelikumīgi šķērso robežu, lai nonāktu kaimiņvalstī Kanādā, kur viņi cer saņemt bēgļa statusu. Spējais patvēruma meklētāju pieplūdums Kanādā sākās gada sākumā, kad ASV prezidenta amatā stājās Donalds Tramps, kura viens no priekšvēlēšanu centrālajiem solījumiem bija ierobežot imigrāciju. Migrantu vilnis visvairāk skāris Kvebekas provinci, kuras lielākās pilsētas Monreālas vadība nolēmusi izveidot migrantu pagaidu izmitināšanas centru olimpiskajā stadionā.

Kanādas valdības sniegtā informācija liecina, ka līdz 30. jūnijam valstī no ASV patvaļīgi ieradušies vairāk nekā 4300 patvēruma meklētāju. No tiem 3350 ieradās Kvebekā. Provinces varasiestādes apgalvo, ka jūlijā viņiem pievienojās vēl 1200. Pēdējā mēneša laikā Kvebekā trīskāršojies robežu šķērsojušo patvēruma meklētāju skaits. Jūlija sākumā dienas laikā likumsargi aizturēja vidēji 50 migrantu, bet tagad to ir aptuveni 150, vēsta raidsabiedrība CBC.

Migrantu plūsma ir tik liela, ka pie robežas tiek ierīkota apsildāmu telšu nometne, kas vienlaicīgi spēs uzņemt vismaz 500 cilvēku. Tur nelikumīgie robežšķērsotāji paliks dažas dienas, bet pēc tam tiks pārcelti uz dzīvošanai piemērotākām vietām. Viņu patvēruma lūgumu izskatīšana var ilgt mēnešus, jo atbildīgajiem dienestiem trūkst resursu. 

Kanādas liberālais premjerministrs Džastins Trudo, kurš lepojas ar valsts atvērtību iebraucējiem, apgalvo, ka varasiestādes tiks galā ar migrantu pieplūdumu. Taču viņš aicina patvēruma meklētājus izmantot likumīgus ceļus nokļūšanai Kanādā. "Mēs vēlamies, lai migrācija uz Kanādu notiek atbilstoši kārtībai, pastāv robežkontroles punkti un procedūras, kas ir jāievēro," sacīja Kanādas līderis. "Cilvēkiem, kuri pašlaik ierodas nelikumīgi, tāpat būs jāiziet cauri visai likumā noteiktajai procedūrai."

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 11.augusta, numurā! 

Top komentāri

Fakts
F
Nosūtīt atpakaļ un problēma atrisināta.
Kastro suga trudo
K
nolaidis Kanadu lidz Kubas limenim. https://www.therebel.media/illegal_immigrant_wave_hits_canada_overflow_of_fake_refugees_housed_in_olympic_stadium
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits