Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kanādas Senāts atbalsta marihuānas legalizāciju

Kanādas Senāts ceturtdien apstiprinājis Džastina Trudo valdības ierosināto likumprojektu par marihuānas legalizāciju, taču nosūtījis to atpakaļ parlamenta apakšnamam, izdarot tajā gandrīz 40 grozījumu.

Par spīti konservatīvo asajiem iebildumiem, augšnams likumprojektu apstiprināja ar 56 balsīm, 30 senatoriem balsojot pret, bet vienam atturoties.

Bažas par likumprojektu pauduši arī senatori, kas pārstāv Kanādas iedzimtos, norādot, ka Trudo vadītā Liberālā partija nav pietiekami konsultējusies ar iedzimto kopienām, kas jau tagad ciešs no ļoti lielas narkomānijas izplatības.

Tagad apakšnamam jāizšķiras, vai pieņemt Senāta izdarītos grozījumus, pirms likumprojektu nosūtīt atkārtotam balsojumam augšpalātai.

Ja likumprojekts tiks apstiprināts, vēl paies trīs mēneši, kamēr desmit Kanādas provincēs un trijās tās ziemeļu teritorijās varēs uzsākt legālu marihuānas tirdzniecību.

Viens no vispretrunīgāk vērtētajiem senatoru grozījumiem paredz, ka provinces varēs pašas izlemt, vai aizliegt kaņepju audzēšanu mājas apstākļos. Sākotnējais liberāļu iesniegtais likumprojekts paredzēja, ka personas, kas sasniegušas 18 gadu vecumu, drīkstēs personīgai lietošanai mājās audzēt ne vairāk kā četrus kaņepju stādus.

Senāta izdarītie grozījumi paredz arī stingrāk regulēt marihuānas reklāmu.

Marihuānas legalizācija izklaides nolūkiem bija viens no galvenajiem Trudo priekšvēlēšanu kampaņas solījumiem.

Valdība apgalvo, ka "zālītes" legalizācija ir vienīgais veids, kā cīnīties ar pašreizējo nelikumīgo marihuānas industriju, kas organizētajai noziedzībai ienes miljardiem dolāru.

 

Top komentāri

reptilis
r
...un"" cīnās"" pret tabaku...liekuļi! Maģiskais vārds ir ...ir ..ir -nauda!
skats no malas
s
Vienīgais, uz ko ir spējīgi kreisie, ir legalizēt geju laulības un narkotikas. Skolā fizika un ķīmija kļūst dekoratīvas, no savas vēstures izvairās vispār, toties geju tiesības, feminisma ideoloģija, džendera ideoloģija, abortu tiesības, multikulturālisms ir galvenie dzīves jautājumi. Pēc šādas izglītības sistēmas pat zoodārzu pērtiķi varēs aizmukt no zoodārziem un pārņemt varu Eiropā un citās Kanādās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits