Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kima Čen Una pusbrāļa mirstīgās atliekas nogādās Ziemeļkorejā

Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una pusbrāļa Kima Čen Nama mirstīgās atliekas, kas kopš slekavības glabājās morgā Malaizijā, tiks nogādātas Ziemeļkorejā, pavēstījis Malazijas premjers.

Tas notiks pēc Čen Nama ģimenes pieprasījuma, ziņo Reuters.

Ziemeļkoreja arī piekritusi, ka valsti var atstāt tur esošie malaizieši. Jāatgādina, ka marta sākumā Ziemeļkoreja aizliedza izbraukt visiem Malaizijas pilsoņiem, jo abas valstis bija iesaistītas strīdā par Čen Nama noindēšanas apstākļiem Malaizijā. Neilgi pēc tam Malaizija atbildēja ar liegumu Ziemeļkorejas vēstniecības personālam pamest valsti.

Kima Čen Nama slepkavība notika 13.februārī Kualalumpuras starptautiskajā lidostā apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao. Ekspertīzē noskaidrots, ka Kims Čen Nams miris 15-20 minūšu laikā pēc tam, kad Kualalumpuras lidostā viņam sejā iesmērēta ārkārtīgi bīstamā viela VX. Slepkavības veicējai par to samaksāti 85 eiro.

Dienvidkoreja par notikušo ir vainojusi Ziemeļkoreju, bet Malaizija ir vēlējusies nopratināt vairākus Ziemeļkorejas pilsoņus.

Skandāla rezultātā Malaizija ir izraidījusi Ziemeļkorejas vēstnieku, bet pirms tam jau bija atsaukusi savu vēstnieku no Phenjanas.

Februāra beigās arī notika ielaušanās morgā, kur atradās Čen Nama mirstīgās atliekas.

Savukārt viņa dēls Kims Han Sols īsā video uzrunā dažas dienas pēc tēva nāves apliecinājis, ka pārējā ģimene pēc tēva slepkavības ir kopā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits