Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kima Čen Una vilciens, iespējams, pamanīts Ziemeļkorejas kūrortā

Satelītattēlos redzams, ka no sabiedrības redzesloka pazudušā Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una vilciens atrodas pie līdera rezidences Vonsanas kūrortā, sestdien ziņoja ASV bāzētā organizācija 38 North, kas veic Ziemeļkorejas monitoringu.

Līdzās Kima Vonsanas rezidencei Vadības dzelzceļa stacijā "vismaz kopš 21.aprīļa" novietots "aptuveni 250 metrus garš vilciens", par satelītattēlos redzamo vēsta monitoringa organizācija.

Vilciens tur nav atradies 15.aprīlī, bet bijis redzams 21. un 23.aprīlī, vēsta 38 North, norādot, ka šī dzelzceļa stacija "rezervēta Kima ģimenes vajadzībām".

Kaut arī ziņas par valsts vadītāja vilcienu "neko neapstiprina par Ziemeļkorejas līdera atrašanās vietu un nesniedz norādes par viņa veselības stāvokli, tās piešķir lielāku svaru vēstīm, ka Kims uzturas šajā elites rajonā valsts austrumu krastā", skaidro 38 North.

Savukārt Ziemeļkorejas mediji svētdien vēsta par Kima aktivitātēm.

Kims esot izteicis pateicības un atzinības vārdus valsts pēdējo gadu lielākā būvniecības projekta, kas izvērsts Samčžijonā, strādniekiem, vēsta laikraksts Nodon sinmun.

Izdevums gan nesniedz nekādas detaļas par to, kad pateicība izteikta un kur līderis šobrīd atrodas.

Savukārt oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēsta, ka Kims ir saņēmis apsveikuma telegrammu no Krievijas kompartijas līdera Genādija Zjuganova par godu pirmajai gadadienai kopš Ziemeļkorejas un Krievijas līderu samita Vladivostokā.

Telegrammā Korejas tautai novēlēts uzplaukums, bet līderim Kimam - stipra veselība un laime, vēsta KCNA.

Kims sabiedrībā nav bijis redzams kopš 11.aprīļa, kad viņš rīkoja valdošās Darba partijas sanāksmi par iekšpolitikas jautājumiem.

12.aprīlī viņš neapmeklēja Augstākās tautas sapulces ikgadējo sesiju, kā arī pirmo reizi savas valdīšanas gados neapmeklēja ceremoniju par godu Ziemeļkorejas dibinātāja Kima Ir Sena dzimšanas dienai.

Tas, ka Kims nav bijis redzams vadītāju vidū valsts svarīgākajos svētkos, raisījis minējumus par Kima iespējamo saslimšanu.

Pagaidām situāciju ap Kima pazušanu Phenjanas amatpersonas un mediji nekādi nav komentējuši. Arī hipotēzes par līdera sasirgšanu avoti Phenjanā nav apstiprinājuši.

ASV mediji otrdien vēstīja, ka Kimam šomēnes veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra, pēc kuras viņš vēl nav atlabis.

Dienvidkorejā bāzētais izdevums Daily NK, kas veltīts Ziemeļkorejas tematikai, ziņoja, ka Kimam 12.aprīlī veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra.

Tā veikta Kima "pārmērīgās smēķēšanas, aptaukošanās un pārstrādāšanās dēļ", norādīja izdevums, piebilstot, ka patlaban Kims saņem aprūpi villā Hjansanas apgabalā.

ASV prezidents Donalds Tramps sacījis, ka nezina, vai mediju ziņotais par Kimu ir patiesība, bet novēlēja Ziemeļkorejas līderim labu veselību, piebilstot, ka viņiem ir ļoti labas attiecības.

Top komentāri

Amija Briede
A
Sabiedriba velas,lai lietas tiktu sauktas istajos vardos,nevis izvarota cilveku apzinja ar sarkano teroristu bandas terminologiju un koordineto un metodisko fake news izplatishanu! ...shito resno muuli ir jadevee par sarkano teroristu bandas sagrabtaas Korejas teritorijas aktieri,nevis par kautadas ziemeljkorejas lideri....
Kuzja un Muris
K
Kāds īpatnis to bija manījis arī pie Zasulauka depo.
Nolaidība
N
Slinkie koreikas nevīžoja žagarus samest virsū, kamēr pelmenis sauļojas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits