Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Ķīna pārmet NATO "apmelojumus un uzbrukumus"

Ķīna otrdien asi kritizējusi NATO pēc ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga izteikumiem, ka Pekina atbalsta Krieviju karā Ukrainā.

Ķīna nodēvēja tos par NATO "apmelojumiem un uzbrukumiem".

Vašingtonā šodien sākas NATO samits, kurā līdzās 32 NATO dalībvalstu līderiem piedalās arī Austrālijas, Japānas, Jaunzēlandes un Dienvidkorejas vadītāji.

Stoltenbergs preses konferencē pirms samita, kas veltīts NATO 75.gadadienai, sacīja, ka šo valstu iekļaušana samitā "parāda, ka mūsu drošība nav reģionāla, mūsu drošība ir globāla". "Un to skaidri parāda karš Ukrainā, kur Irāna, Ziemeļkoreja un Ķīna atbalsta un veicina Krievijas nelikumīgo agresijas karu pret Ukrainu," pirmdien sacīja Stoltenbergs.

Reaģējot uz Stoltenberga izteikumiem, Ķīnas Ārlietu ministrija asi kritizēja 1949.gadā dibināto drošības aliansi. "NATO tā dēvētā drošība ir uz citu valstu drošības rēķina, un tās rīcība ir radījusi ārkārtīgi augstu drošības risku pasaulei un reģionam," regulārajā preses konferencē Pekinā paziņoja Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

"Ķīna stingri iebilst pret NATO apmelojumiem un uzbrukumiem Ķīnai, pret tās vēlmi novelt vainu uz citiem, kā arī pret to, ka NATO izmanto Ķīnu kā ieganstu, lai virzītos uz austrumiem Āzijas un Klusā okeāna reģionā un uzkurinātu reģionālo spriedzi," pavēstīja amatpersona.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis cer, ka Rietumu līderi samitā apliecinās stingru atbalstu Ukrainai, lai gan NATO nepiedāvās Ukrainai uzaicinājumu pievienoties aliansei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits