Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķīna saniknota par kritiku tās Covid-19 politikai

Ķīnu saniknojuši Pasaules Veselības organizācijas vadītāja izteikumi, ka valsts politika Covid-19 izplatīšanas ierobežošanā nav ilgtspējīga, vēsta Reuters. Vakar PVO pārstāvju izteikumi tika izņemti no Ķīnas sociālo mediju platformām Weibo un WeChat, tos kritizēja Ķīnas Ārlietu ministrija.

Atšķirībā no daudzām citām pasaules valstīm, kas uzsvaru likušas uz sabiedrības maksimālas vakcinācijas aptveres panākšanu un atsevišķiem ierobežojumiem, Ķīna pasludināja, ka realizēs tā saukto "nulles Covid-19" politiku. Pēdējo nedēļu laikā, kad Ķīnā vērojami koronavīrusa izplatīšanās uzliesmojumi, Ķīnas varasiestādes noteikušas drakoniskus pārvietošanās ierobežojumus, kas, piemēram, lielāko daļu no 25 miljoniem Šanhajas iedzīvotāju faktiski ieslodzīja mājokļos. Tas izraisīja neapmierinātību un pat protestus, kas ir salīdzinoši reti vērojami šajā Komunistiskās partijas stingri pārvaldītajā valstī.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebrejesuss otrdien teica, ka Ķīnai vajadzētu pāriet uz citu stratēģiju koronavīrusa ierobežošanā. "Spriežot par "nulles Covid-19" stratēģiju, uzskatām, ka tā nav ilgtspējīga, ņemot vērā vīrusa "uzvedību" pašlaik un to, kas tiek prognozēta nākotnē. Esam apsprieduši to ar Ķīnas ekspertiem un norādījuši, ka šī pieeja nav ilgtspējīga," ģenerāldirektoru citē AFP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits