Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kremļa galvenais ideologs sola izmaiņas politiskajā sistēmā

Krievijas stingri kontrolētā politiskā sistēma ir jāmaina, lai tā kļūtu atvērtāka, atzinis Kremļa ideologs un administrācijas vadītāja vietnieks Vladislavs Surkovs. Viņš uzsver, ka sistēma ir jāreformē, lai nākotnē varētu nodrošināt stabilitāti.

"Ir jāmaina metodes," pirmdienas vakarā blogu vietnē LiveJournal publicētajā intervijā rakstniekam Sergejam Minajevam norāda Surkovs. "Nav pareizi 2011.gadā rīkoties tāpat kā 2001.gadā," viņš bilst.

2000.gadā prezidenta amatā stājās pašreizējais premjerministrs Vladimirs Putins, Kremļa saimnieka statusā aizvadot maksimāli atļautos divus amata termiņus pēc kārtas. 2008.gadā viņa vietā stājās pašreizējais prezidents Dmitrijs Medvedevs, bet Putins kļuva par premjerministru. Šā gada septembrī Putins paziņoja, ka grasās kandidēt martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

"Jūs nevarat uzvarēt lielā spēlē, spēlējot tikai ar vienu šaha kauliņu, pat ja tas būtu karalis. Jūs nevar atrasties pozīcijā solus rex," izmantojot šaha terminoloģiju, sacīja Surkovs. "Jums ir jāsadarbojas ar citiem, jūs nedrīkstat sevi izslēgt. Atklāta sistēma ir daudz nepakļāvīgāka, taču arī daudz stabilāka, lai arī cik paradoksāli tas nešķistu. Un mēs taču vēlamies stabilitāti, vai ne?"

Kā ziņots, valdošā partija Vienotā Krievija svētdien notikušajās Valsts domes vēlēšanās no 450 deputātu vietām ieguvusi 238, kas gan ir ievērojami mazāk nekā 2007.gadā, kad tā izcīnīja 315 mandātus.

Taču vienlaikus tiek ziņots, ka šo vēlēšanu laikā pieļauts nepieredzēti daudz pārkāpumu, ko jau nosodījusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju delegācija. "Nopietnas bažas" par vēlēšanu gaitu paudusi arī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Protestējot pret vēlēšanu rezultātiem, pirmdien Maskavas un Sanktpēterburgas ielās izgāja tūkstošiem cilvēku. Aptuveni 300 aizturēti Maskavā, bet Sanktpēterburgā arestēti vēl apmēram 100 demonstranti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits