Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Krīt Gruzijas valdība

Trešdien demisionējusi Gruzijas premjerministra Iraklija Garibašvili valdība, kad no viņa vadītās koalīcijas _Gruzijas__ sapnis _20 locekļu kabineta aizgāja septītais ministrs.

"Es atkāpjos no amata," preses konferencē paziņoja sporta ministrs Levans Kipiani. Šis solis automātiski noveda pie valdības izjukšanas, jo trešdaļas tās locekļu aizvietošanai jāveido jauns kabinets.

Gruzijas prezidentam ir nedēļa laika, lai nominētu jaunu premjerministra kandidātu, kuru izvirzīs parlamenta vairākums.

Tad jaunajam premjerministra kandidātam būs divas nedēļas, lai izveidotu savu komandu, par kuru pēc tam jānobalso parlamentam.

Likumdevēju vidū dominē valdošā koalīcija Gruzijas sapnis, kuru vada Garibašvili, un gaidāms, ka viņš tiks izvirzīts premjera amatam atkārtoti.

Gruzijas sapni izveidoja agrākais premjerministrs un miljardieris Bidzina Ivanišvili, kurš nāca pie varas 2012.gada oktobrī pēc desmit gadus ilgās prorietumnieciskā prezidenta Mikheila Saakašvili un viņa partijas UNM valdīšanas.

Ivanišvili atkāpās no amata 2013.gada novembrī, lai dotu vietu savam ilggadējam sabiedrotajam Garibašvili. Tomēr tiek uzskatīts, ka toni joprojām nosaka Ivanišvili.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits