Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kvasņevskis: Brisele nav spējusi pienācīgi novērtēt Putina apņemšanos neatlaist Ukrainu

Eiropas Savienība bijusi pārāk naiva attiecībā uz izredzēm parakstīt asociācijas līgumu ar Ukrainu un nav pienācīgi novērtējusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina apņemšanos to nepieļaut - šādu viedokli intervijā Vācijas žurnālam Der Spiegel paudis bijušais Polijas prezidents, Eiropas Parlamenta Ukrainas misijas sūtnis Aleksandrs Kvasņevskis.

Viņš arī uzskata, ka Ukrainas vadībai un prezidentam Janukovičam nav nekādas stratēģijas un viņi tikai centīsies pārdzīvot tuvākos mēnešus.

Pēc Kvasņevska teiktā, Rietumi parādījuši, ka nav gatavi palīdzēt Ukrainai atrisināt tās finansiālās problēmas, bet risinājums Kijevai nepieciešams steidzami. Ukraina pārrunājusi situāciju ar Starptautisko valūtas fondu, taču tas izvirzījis bargus noteikumus. Viņaprāt, Eiropas Savienībai būtu vajadzējis jau savlaicīgi padomāt par īstermiņa palīdzību Ukrainai ar vieglākiem noteikumiem.

Bijušais Polijas līderis domā, ka asociācijas līguma vājākā vieta slēpjas apstāklī, ka šai dokumentā nekas nav teikts par Ukrainas izredzēm iestāties Eiropas Savienībā, jo pašā Eiropā šai jautājumā nav vienprātības.

Viņš uzskata, ka balansēšana starp Rietumiem un Austrumiem faktiski novedusi Ukrainu pie varas vakuuma, un šobrīd situācija valstī ir sarežģītāka nekā 2004.gadā.

Kvasņevskis arī norādījis, ka bijušais Ukrainas prezidents Viktors Juščenko un bijusī premjere Jūlija Timošenko veltījuši pārāk daudz spēku iekšējām nesaskaņām, lai gan viņiem būtu vajadzējis veikt reformas, kas Ukrainu tuvinātu Eiropai. Šīs nesaskaņas sašķēlušas Ukrainas sabiedrību, un plaisas pastāv arī šobrīd.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits