Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kvebekā ieviesīs veselības nodevu nevakcinētajiem

Kvebekas provinces Kanādā valdība paziņojusi, ka plāno ieviest īpašu veselības nodevu, kas būs jāmaksā pret Covid-19 nevakcinētajiem iedzīvotājiem, ziņo BBC. Lai gan nodevas apjoms vēl nav noteikts, Kvebekas premjerministrs Fransuā Lego izteicies, ka tas varētu būt ne mazāks par 100 Kanādas dolāriem (ap 70 eiro).

Atbilstoši Kanādas federālajiem datiem līdz 1. janvārim vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu bija saņēmuši nedaudz virs 85% Kvebekas iedzīvotāju. Pilnībā vakcinēti nav tikai 12,8%, taču nevakcinēti ir gandrīz puse no slimnīcā ievietotajiem ar Covid-19 inficētajiem.

F. Lego preses konferencē paziņoja, ka cilvēkiem, kuri nav saņēmuši pirmo vakcīnas devu, nāksies dot papildu finansiālo ieguldījumu. "Vakcinēšanās ir būtiska cīņā pret vīrusu. Tāpēc mēs vēlamies, lai savu ieguldījumu veselības aprūpē dotu tie pieaugušie, kuri atsakās vakcinēties ar veselības problēmām nesaistītu iemeslu dēļ. Es domāju, ka pašlaik tas būtu godīgi attiecībā pret tiem 90% iedzīvotāju, kuri ir devuši savu ieguldījumu [vakcinējoties]. Es domāju, ka mēs viņiem esam parādā šādu rīcību," teica premjerministrs.

Strauji augot jauno inficēšanās gadījumu skaitam, Kvebekā nesen noteikta komandantstunda no 10 vakarā līdz pieciem rītā. No 18. janvāra būs jāuzrāda vakcinēšanās sertifikāts, lai iekļūtu alkohola un marihuānas veikalos. Valdība brīdinājusi, ka drīzumā sertifikāts būs jāuzrāda arī, apmeklējot frizētavas un tirdzniecības centrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits